Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att surfa vidare accepterar du dessa cookies.

Vintertips

Med rejäla skor, rykande varm dryck och gott sällskap så kan du vara ute och njuta av naturen - även om det ser grått ut från ditt fönster. Ta tillvara på lediga dagar och vänta inte på snö och is! Här kommer lite vintertips från Falkenberg.


Visst kan en vinter med gnistrande snö, långa istappar och rimfrost i andedräkten kännas stämningsfull. Men vår västkustvinter har helt klart sina fördelar. Även om det är en mörkare årstid så är det ändå flera timmar av ljus varje dag. Du kan stanna ute längre - utan stelfrusna fingrar och tår. Du kan enkelt följa vandringsstigar, de är inte igensnöade. Cykla går allt som oftast också bra.

Kanske blir du förvånad över att naturen är allt annat än grå. Mossan lyser grön, granar och tall likaså. Går du vid hav eller sjö och himlen spricker upp och blir blå blir stillheten och skönheten till ren energi i din kropp.

Ta en strandpromenad

Det spelar ingen roll om det är juli eller januari, havet fascinerar alltid. Kanske har du en favoritstrand där du alltid är på sommaren. Passa då på att besöka en ny strand nu, vi garanterar att det finns gott om parkeringsplatser.

Hitta till våra stränder

Ta ett kallbad

Har du hakat på den hälsosamma trenden att bada kallt? Om inte är det dags att prova! Vill du ha nära till en varm dusch eller bastu så boka in dig på Falkenberg Strandbad, Ocean Hotel eller Flip Flop Beach Bar & Rooms. Där bor du två steg från havet.

Klarar du att byta om på plats så finns det möjlighet att bada från bryggan på Skrea strand. Badbryggorna på Bacchus tas upp till vintern förutom en längst ut som sparas för vinterbad. Här kan du scanna en qr-kod för att se temperaturen i vattnet.

Bryggorna vid någon av våra sjöar är också ett bra alternativ. Här är ofta mindre blåsigt än längs kusten och kanske får du kliva ner i ett spegelblankt vatten. Vid Musasjö kan du hyra en bastuflotte (av Gekåsbyn), vid Lyngsjön finns grillkåta och omklädningsrum. Vill du börja med en löptur finns det på flera platser markerade leder runt sjöarna. Hitta till våra sjöar.

Vinterbadare i sjö.

Kocka utomhus

Även om maten oftast smakar bättre ute i friska luften så är det såklart extra bra att träffa nära och kära utomhus just nu. Använd gärna några av vindskydden längs Hallandsleden för att göra en utflykt tillsammans. Här finns eldstad och toalett. Läs mer om vindskydden.

Stekhäll över öppen eld med rykande mat med sjö i bakgrunden.

Njut av fridfullheten i skog och mark

Även om almanackan visar december så fortsätt att ge dig ut till smultronställen och naturreservat. Gör det hela lite mer spännande genom att göra Naturjakten (och ha chans att vinna presentkort). Kika gärna i vår vandringsguide och boosta hälsan genom att kombinera naturupplevelse och rörelse. Något som många av oss verkligen behöver just nu när vi inte kan leva som vanligt.

Två personer går i skogen.

Lägg lite extra kärlek på maten

Bara för att det är annorlunda tider doch många nu håller sig hemma betyder inte det att du inte kan njuta av restaurangernas goda mat. Falkenbergs fantastiska restauratörer anpassar och ordnar så att du ska kunna äta restaurangmat på ett tryggt och säkert sätt. Hitta till take away i Falkenberg.

Du kanske även har lite extra tid att åka till den där gårdsbutiken som du länge tänkt. Beställ avhämtning på parkeringen och säkra en riktigt god jul! Botanisera i Falkenbergs Skafferilänk till annan webbplats

Restaurangmiljö med tända ljus.

Om snön kommer...

Ja, vi vet ju aldrig, visst kan det snöa och bli kallt även i Falkenberg. Och så fort det går att göra konstsnö så kan du åka utför i slalombacken i Ullared och längd i de fina spåren vid Ätrans Skidcenter. Här finns även en asfalterad bana för dig som vill träna med rullskidorna. Säkrast är att åka skridskor i Falkenbergs Ishall (som dock håller stängt just nu för allmänheten pga covid-19).

Snowboardåkare ger sig ut för slalombacken i Ullared.

Relaterat

Vill du få fler tips från Falkenberg?

Varje månad tipsar vi om evenemang och händelser. Du får också sköna utflyktstips till Falkenbergs smultronställen. Så häng med!

Namn

Din e-post
Lämna följande fält tomt
Jag samtycker till behandling av mina personuppgifter