Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att surfa vidare accepterar du dessa cookies.

Vi testar Europas bästa spa

Falkenberg Strandbad har vunnit en lång rad med priser och nyligen blev deras spa utsett till Europas bästa. Vi fick hänga med två locals, Johanna och Marika, när de skulle testa den nya delen på det numera världsberömda spat: The Retreat Club.


Tjejerna har varit på The Retreat Club flera gånger innan och då gjort spa-ritualen.

- Det är verkligen superlyxigt att bli guidad runt och miljön är så avslappnande. Vi hade tänkt testa den nya delen senast vi var här, men vi hann inte, vi var kvar lite för länge i eldrelaxen och poolen med havsutsikt, säger Johanna

- Vi slutar tidigt samma dag i veckan så då är det perfekt att lyxa till vardagen så här emellanåt, säger Marika och ser sig nyfiket omkring.

Spa på Strandbaden.

Vi möts av en turkos pool, sköna umgängesytor, frodig grönska och akustisk musik. När en går in genom dörren till den nybyggda spadelen är det som att några timmars flygresa skedde på en sekund. Vi står mitt i en härlig semesterresort någonstans betydligt längre söderut. Vi kollar ut genom fönstret, jodå det är fortfarande en mulen novemberdag i Falkenberg.

-Åh så fint! Man känner direkt hur man stressar ner, kom så går vi till baren, säger Marika.

Spa

Precis som på alla resorts finns en inbjudande bar bredvid poolen som erbjuder vackra och smakfulla drinkar. Tjejerna beställer en fräsch, alkoholfri drink som serveras i en tjusig ananas. Stämningen är annorlunda om man jämför med andra spa. Här är lugnt, men inte så stilla. Loungekänslan inbjuder till prat och skratt. Här kan man umgås.

- Haha jag tror det här passar oss som kan ha lite svårt att vara tysta. Ska vi ta ett parti? frågar Johanna.

Interiörbild från Retreat Club

Hon har sett spelen som står utplacerade. Schack, solitär, tre-i-rad. Här får alla sinnen sitt och upplevelserna är på riktigt. Det blir kanske en bild eller två men annars ligger mobilen bäst i badrocksfickan.

Trots att poolen ser oerhört lockande ut så måste de testa de stora relaxsängarna först. Här har man en fin vy över hela rummet och den öppna brasan gör hela scenen ännu mer rofylld. Här är det lätt att bli liggande en bra stund.

Interiörbild från Retreat Club

Så är det dags för lite badande.

- Vi kan väl börja med att bada ute, jag vill testa champagnepoolen, säger Marika.

Bakom braskaminen finns dörren som leder till det nya stora poolområdet utomhus. På sommaren kan man sola i bekväma solsängar. Men även nu under den ruggiga hösten går det att bada i poolen som håller 33 grader. Och champagnepoolen med sina små, behagliga bubblor håller 38 grader.

Interiörbild från Retreat Club

Efter en stund längtar vi ändå in i de behagliga 25 graderna i luften som finns i inomhusdelen.

-Det här är nog ändå det bästa, i poolen framför brasan sippandes på en drink. Nu är det så lätt att bara vara, konstaterar Johanna.

Interiörbild från Retreat Club

 Just idag blir det inte någon bastu och dopp i havet, men en kan inte lämna den här platsen utan att ha blickat ut över Skrea strand och bryggan vars belysning så här i skymningen speglar sig vackert i havet. 

 

Interiörbild från Retreat Club

The Retreat Clubs nya del får höga betyg av tjejerna.

- Rätt fantastiskt att ha ett utomlands på hemmaplan. Det är som en skön oas som gör att den grå vardagen försvinner all världens väg, konstaterar de. 

- Nu blir det en stund i eldrelaxen, säger tjejerna och försvinner in i rummet som är total avslappning. 

Interiörbild från Retreat Club

Falkenberg Strandbad fick 2017 utmärkelsen Europas bästa resort spa av World Luxury Spa Awards. Utmärkelsen har röstas fram av allmänheten och yrkesverksamma inom hotell och spaindustrin.  

Ta mig till The Retreat Club>>länk till annan webbplats

 

Hitta hit

  1. Havsbadsallén 2a, Falkenberg


Vi rekommenderar

Relaterat