Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att surfa vidare accepterar du dessa cookies.

På tur i trollskogen

Ta med barnen till en riktig urskog. Så här i december kan det vara spännande att leta spår efter tomtar och troll, för om de bor någonstans i Falkenberg så är det alldeles säkert här!

Fler tips

  1. Veeras bästa

Mitt i naturen

För den som vill besöka en riktig urskog i Falkenbergs så är ett besök i Bergs naturskog ett måste. Det är en bit att köra från centrala Falkenberg, men väl värt att göra för Bergs naturskog liknar ingen annan skog i vår kommun.

Bara att följa stigen

Från parkeringen följer du en väl utmärkt stig in i naturreservatet. Tillsammans med barnen tog det ca en timma att vandra runt. Stigen är inte barnvagnsvänlig. Jag rekommenderar bra vattentåliga skor, en liten bäck var på flera platser översvämmad och terrängen var ganska blöt.

Mäktig skog

Bergs naturskog är ett spännande utflyktsmål och perfekt att besöka med barn under vintermånaderna. Här hittar man gammal bokskog men också barrblandskog där gran och tall dominerar. Här finns 40 meter höga granar och gott om död ved. Det är en mycket imponerande skog och barrträden som växer här är den första generationen träd på flera hundra år eftersom inget skogsbruk bedrivits. Skogen i Berg drabbades när stormen Gudrun drog fram men här har de stormfällda träden lämnats som de är av naturvårdsskäl, det finns alltså gott om rotvältor som man får akta sig för.

För att hitta hit följer du enklast skyltningen från Gällared längs med väg 153 mot Ätran.


Fakta om Veera Gyllenborg.

Hitta hit

  1. Koordinater: 57.06923, 12.78310

Relaterat

Vill du få fler tips från Falkenberg?

Varje månad tipsar vi om evenemang och händelser. Du får också sköna utflyktstips till Falkenbergs smultronställen. Så häng med!

Namn

Din e-post
Lämna följande fält tomt
Jag samtycker till behandling av mina personuppgifter