Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att surfa vidare accepterar du dessa cookies.

Mannaberg

Bara en kort bit utanför stan ligger Mannaberg, det är ett av kommunens mindre kända naturområden och en riktig oas för den som vill uppleva naturen på nära håll.

Fler tips

  1. Veeras bästa

Genväg till naturen

Vi åker gärna till Mannaberg under vårvintern, det är nära stan och det passar bra när man vill komma ut på en kortare utflykt. När tår och fingrar känns för kalla är vi hemma på nolltid. Fast barnen brukar hålla sig varma. Här är nämligen perfekt för barn med spring i benen då det finns gott om lekplatser i naturen. Stenblock, stubbar, backar och såklart vattnet inbjuder till lek.

Plats för både människor och djur

Naturområdet Mannaberg har till stora delar finansierats av EU men det är privata eldsjälar som initierat och drivit utvecklingsarbetet. Höga stubbar och gamla träd har lämnats i mossen för fåglarnas skull och under vattenytan finns sällsynta salamandrar. En stig på ca 600 meter leder runt vattenområdet. Just nu kan det vara bra med vattentäta skor då området är ganska blött på sina ställen.

Fin picknickplats

På en liten udde finns en grillplats och picknickbord. På sommaren går här betande kor som håller markerna öppna, men grillplatsen är inhägnad. Mannaberg är inte större än att barnen kan leka fritt och ändå har du bra uppsyn över dem. En del av området är ängsmark och om man vill kan man ta med en boll eller frisbee. Det går bra att ta sig fram till grillplatsen och ner till vattnet med barnvagn om du tar rundan åt höger.

Ta sig hit

Mannaberg ligger mellan Skrea stationsväg och Strandvägen och det kan nås från flera håll. Lättast är att parkera ca 200 meter in på Gnejsvägen. På vänster sida finns en vändplats med möjlighet att parkera i mitten, sen går man den sista biten.


Fakta om Veera Gyllenborg.

Hitta hit

  1. Gnejsvägen, Falkenberg


Relaterat

Vill du få fler tips från Falkenberg?

Varje månad tipsar vi om evenemang och händelser. Du får också sköna utflyktstips till Falkenbergs smultronställen. Så häng med!

Namn

Din e-post
Lämna följande fält tomt
Jag samtycker till behandling av mina personuppgifter