Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att surfa vidare accepterar du dessa cookies.

Knobesholmssjön

Knobesholmssjön, eller Borrsjön som den också kallas, är en liten sjö med vackra omgivningar, en bit utanför Asige. Det här är ett perfekt utflyktsmål när en vill röra på sig lite. Här finns också en grillplats med grym utsikt.

Fler tips

  1. Veeras bästa

Rofylld plats

Det vi gillar med Knobesholmssjön är att den är så vacker året om. Vi åker gärna hit även på vintern. De många halvöarna och den omväxlande naturen gör att barnen tycker det är roligt och spännande här. Särskilt att gå över spångarna och bron över forsande vatten. Till Knobesholmssjön tar det ca 30 minuter att köra från centrala Falkenberg.

Gå på promenad

Runt hela sjön finns en fin promenad som är ca 4,4 km lång. Det varierar mellan grusväg, stig och skogsvägar. Vi hade med oss barnvagn när vi gick runt sjön första gången men det var ingen bra idé eftersom stigen var ganska smal på sina ställen. Men det är en del med charmen med att ge sig ut på upptäcksfärd, en vet aldrig riktigt vad som dyker upp.

OBS! Stigen går genom privatägd mark och stigens skick kan variera. Bron över ån är i dåligt skick.

Grilla & övernatta

Följer du vägen från parkeringen till höger kommer du efter ca 1 km fram till ett vindskydd med grillplats. Hit går det bra att ta med barnvagnen. Vindskyddet ligger väldigt fint ute på en udde. Det går att boka över natten genom Friluftsfrämjandet, på tel. 070-213 72 44.

Så här gör vi

Vi brukar ta till höger från parkeringen när vi går runt sjön. Så blir ryggsäcken med picknicken lättare att bära på den längre sträckan. Vi stannar ett slag ute på udden vid vindskyddet. När vi ger oss av på förmiddagen brukar vi ta med så vi kan grilla, oftast blir det korv och pinnbröd. När vi gör en eftermiddagsutflykt blir det bara fika. Den här årstiden tar vi med ved så vi kan göra upp en liten eld. Det kan vara gott att värma kalla fingrar och så är det ju mysigt också. Tänk bara på att du gör upp den på ett säkert sätt och ta med vatten om det inte finns i området så du kan släcka ordentligt.

Bad & fiske

Kobesholmssjön saknar tyvärr en bra badstrand. När vi är här på sommaren och blir badsugna brukar vi ta oss till närbelägna Nyhagasjön. Där finns både bryggor och hopptorn. Skulle du vilja fiska här så köper du fiskekort av Roland Alexandersson på tel. 070-842 17 00.


Fakta om Veera Gyllenborg.

Hitta hit

  1. Koordinater: 56.89481, 12.78820

Vägbeskrivning: Från Falkenberg, kör söderut på väg 767 till Slöinge, följ sedan skyltar mot Asige. I Asige sväng vänster mot Årstad/Abild, följ sedan skytlar mot "Ekomuseum Tunnbinderi". Kör igenom gården Knobesholm och efter några hundra meter sväng vänster in på en grusväg, vid skyltar för Hallandsleden, så når du snart parkeringen.

Relaterat

Vill du få fler tips från Falkenberg?

Varje månad tipsar vi om evenemang och händelser. Du får också sköna utflyktstips till Falkenbergs smultronställen. Så häng med!

Namn

Din e-post
Lämna följande fält tomt
Jag samtycker till behandling av mina personuppgifter