Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att surfa vidare accepterar du dessa cookies.

Klockeberget i Eftra

Ta en tur på Klockeberget. En lagom lång promenad för hela familjen med utsiktsplats, viloställe och något för barnen att leta efter. Glöm inte kikaren!

Fler tips

  1. Veeras bästa

Fin utsikt

Bakom Eftra kyrkby reser sig Klockeberget (Klockebjäret) 100 meter över havet. Hit upp kan du vandra på stigar och beundra den fantastiska utsikten över vår fina kust. På toppen av berget finns en bänk att rasta vid.

Triangelpunkt

På toppen finns också en triangelpunkt på bergets högsta punkt, en trekant uthugget i berget med ett rör nedslaget i mitten. Dessa triangelpunkter berättar om latitud, longitud och höjd över havet. Lantmäteriet använder dessa för att fastställa gränser och andra positioner. Lite intressant och här lärde vi oss något nytt.

Hitta på berget

För att komma upp på berget kan du gå två vägar, de är båda ungefär 1,5 km långa och ingen av dem är direkt barnvagnsvänlig. Vi parkerade vid Eftra kyrka och gick sedan längs med vägen genom kyrkbyn. Efter ca 500 m går man upp på en gammal väg/stig till höger upp mot berget. Följ vägen upp och ta sedan höger in på en smalare stig för att nå toppen. På vägen tillbaka gick vi ner och rundade berget på baksidan, här kunde vi gå längs med en gammal skogsväg.

Klockeberget är ett utmärkt utflyktsmål om man vill gå en liten runda i naturen och njuta av fin utsikt. Det är lätt att gå förutom sista biten som är ganska brant, vår 2-åring klarade det med lite hjälp. Till Eftra tar det ca 15 minuter att köra från centrala Falkenberg.

Fakta om Veera Gyllenborg.

Hitta hit

  1. Koordinater: 56.85180, 12.64672

Relaterat

Vill du få fler tips från Falkenberg?

Varje månad tipsar vi om evenemang och händelser. Du får också sköna utflyktstips till Falkenbergs smultronställen. Så häng med!

Namn

Din e-post
Lämna följande fält tomt
Jag samtycker till behandling av mina personuppgifter