Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att surfa vidare accepterar du dessa cookies.

Jättegrytorna vid Blixtorp

En liten bit från Blixtorp ligger tre jättegrytor nära varandra, detta är ett spännande utflyktsmål i en fantastisk fin miljö. Passa på och åka hit i maj när de gamla äppelträden i området blommar.

Fler tips

  1. Veeras bästa

Trollens kastruller

Jättegrytor är urholkade fördjupningar i berget som har bildats genom att en sten roterat tillsammans med grus och mindre stenar på samma plats under lång tid, många jättegrytor bildades under istiden. De kallas för jättegrytor eftersom man förr i tiden trodde att jättar använt dem att laga mat i.

En verklig upptäcksfärd

Jättegrytorna ligger i en hage mellan Slöinge och Blixtorp, första gången vi var där hade vi lite svårt att hitta då skyltning saknas, men sommartid klipps ängen nedanför av Susedalens församling som håller utomhusgudstjänst här. Ser du en klippt hage med en ingång genom staketet så har du kommit rätt. Här finns ingen anlagd parkering utan man får försöka hitta en plats att ställa bilen på. För att hitta de tre jättegrytorna går du in i hagen och upp till höger på klippan rakt fram.

Här ligger grytorna

Uppe på klippkanten ser du den första och minsta ovala jättegrytan. Följ klippkanten så kommer du till nästa, denna är större och här sitter ett rep så det syns tydligt var den är. Den tredje och största grytan hittar du om du går ner i backen mellan de två första, den ligger då rakt fram lite till vänster precis vid klippkanten.

Gör ett besök

Det här är ett perfekt utflyktsmål för barnen, men ha lite koll vid jättegrytorna. Det är inte barnvagnsvänligt uppe på klippkanten där grytorna ligger men i övrigt gick det bra för oss att besöka området med barnvagn då gräset var klippt på ängen. Hela området är väldigt vackert med ekar, enar och flera gamla fruktträd. Här finns också stubbar och stora stockar att sitta på om man vill vila benen eller fika. Kan inte alla i sällskapet ta sig upp till grytorna gör det ingenting, den vackra naturen är värt ett besök i sig.


Fakta om Veera Gyllenborg.

Hitta hit

  1. Koordinater: 56.89659, 12.70082


Relaterat

Vill du få fler tips från Falkenberg?

Varje månad tipsar vi om evenemang och händelser. Du får också sköna utflyktstips till Falkenbergs smultronställen. Så häng med!

Namn

Din e-post
Lämna följande fält tomt
Jag samtycker till behandling av mina personuppgifter