Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att surfa vidare accepterar du dessa cookies.

Jättastuan

Ett besök vid den här grottan är verkligen en spännande utflykt. Grottans öppning är fem meter bred och formad som ett vasstandat rovdjursgap. Det kan kännas lite läskigt att gå in så glöm inte ficklampan!

Fler tips

  1. Veeras bästa

Hälsa på hos Jättarna

Jättastuan är en stor grotta som ligger vid Hermanstorpa berg, mellan Vinberg och Ljungby. Grottan sträcker sig sju meter in i berget och ovanför ingången reser sig en nio meter hög bergvägg. Fascinerande är den självlysande drakguldsmossan som växer på grottans innerväggar. Och var vaksam, besök inte grottan i skymningen, då sägs jättarna komma hit för att sova.

Redo för äventyr?

Att besöka Jättastuan är en spännande utmaning för både barn och vuxna. Du klättrar ca 15 meter upp från vägen. Klättringen upp är brant och här får man verkligen hålla koll på barnen, terrängen är fylld av gamla löv och det kan vara ganska halt i branten upp. Vi hade vår då tvååriga dotter med oss när vi var där och det gick bra med hjälp från oss vuxna. Klättringen upp är ändå värd att göra, Jättastuan är en imponerande grotta.

Klurig att hitta

Den kan vara lite svårt att hitta, men håll utkik efter en snitslad bana (plastpåsar knutna runt träd) från vägen upp till grottan. Koordinaterna är ungefärliga och kommer du med bil finns det ingen anlagd parkeringsplats, men det går att ställa bilen på några ställen utmed vägen nedanför grottan.

Fakta om Veera Gyllenborg.

Hitta hit

  1. Koordinater: 56.96558, 12.58725

Relaterat

Vill du få fler tips från Falkenberg?

Varje månad tipsar vi om evenemang och händelser. Du får också sköna utflyktstips till Falkenbergs smultronställen. Så häng med!

Namn

Din e-post
Lämna följande fält tomt
Jag samtycker till behandling av mina personuppgifter