Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att surfa vidare accepterar du dessa cookies.

Frodeparken

Det är något visst med bokskogar, de är stora och ståtliga. Lövsalar med gröna tak och en mattor av bokskogslöv. Frodeparken i Asige är precis en sådan plats där en kan hämta andan en stund och bara vara.

Fler tips

  1. Veeras bästa


Gör en utflykt

Denna mäktiga bokskog är ett naturreservat och befinner sig ca 30 minuters bilväg från centrala Falkenberg. Här finns mycket att utforska för både stora och små. Genom Frodeparken går Hallandsleden vilket gör att det är ganska lätt att vandra här. Det är dock svårt att ta sig fram med barnvagn då det ligger en del nerfallna träd i reservatet, även över stigen.

Picknickplats

I Frodeparken finns ett fint vindskydd som ligger utmed Hallandsleden, här går det bra att stanna till och grilla. Det går att parkera bilen i närheten, följ bara skogsvägen som är ganska barnvagnsvänlig, fram till vindskyddet. Här finns också en härlig yta att leka på.

Spännande historia

I skogen kan du se små stenrösen som är spår från arbetet att få odlingsbar mark för mer än tusen år sedan. I Frodeparken norra del kan du till fots ta in på vägen mot Kungsrör. På krönet av höjden finns här ett gravfält från bronsåldern. Det största röset kallas för Kung Frodes grav och här ska Kung Frode enligt sägnen vara begraven.

Om Frodeparken

På 1600-talet ingick Frodeparken i ett stort sammanhängande bokskogsområde som var intakt ända in på 1800-talet. Här finns bokar i alla former; unga och gamla, levande och döda. Skogen är en fristad för en mängd känsliga arter och drygt 30 sällsynta organismer har hittats i området.

Frodeparken går bra att besöka året om. Vi har varit här alla årstider men under lövsprickningen på våren är det kanske som allra vackrast i denna sagolika skog.

Ungefärliga koordinater:

  • Frodeparken 56.85953, 12.84188
  • Vindskyddet 56.86315, 12.82860
  • Kung Frodes grav 56.86357, 12.84137
Fakta om Veera Gyllenborg.

Hitta hit

  1. Koordinater: 56.98263, 12.77679

Relaterat

Vill du få fler tips från Falkenberg?

Varje månad tipsar vi om evenemang och händelser. Du får också sköna utflyktstips till Falkenbergs smultronställen. Så häng med!

Namn

Din e-post
Lämna följande fält tomt
Jag samtycker till behandling av mina personuppgifter