Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att surfa vidare accepterar du dessa cookies.

Blåsippornas Floastad

Floastads naturreservat är ett fantastiskt fint utflyktsmål som verkligen är värt ett besök. På våren när blåsipporna blommar är här som allra finast.


Barn som sitter på utsiktspunkt i Floastad.

Bestig ett "berg"

Floastad är ett naturreservat och ligger ca 7 minuters bilfärd från Ullared, ganska nära Sumpafallen. Här kan du följa en stig upp mot Skrabbabjär som är den högsta toppen (105 m.ö.h). Från toppen har du en magnifik utsikt över Svartrå. Berget sluttar brant nedåt så var försiktig när du går här. Sista biten upp mot toppen går du längs med en gammal stentrappa, se även upp här då det kan vara halt i trappan. Det sägs att berget användes som ättestupa förr i tiden.

Picknickk med utsikt

Vi har haft med oss våra små barn uppe på toppen. De har tyckt att det har varit spännande och det har gått bra bara man tar det lugnt. Innan sista biten upp finns ett stenbord med bänkar runt omkring för den som vill sitta ner och ta en fika. Berggrunden i Floastads naturreservat är basisk vilket gör att den fridlysta blåsippan trivs bra här så missa inte ett besök här under våren när de blommar som bäst.

Fakta om Veera Gyllenborg.

Hitta hit

  1. Koordinater: 57.10136, 12.66182

Vägbeskrivning: Floastad ligger cirka 5 kilometer sydväst om Ullared, precis norr om naturreservatet Sumpafallen. Sväng av från väg 154 cirka 5 kilometer söder om Ullared mot Sumpafallen. Efter avtagsvägen dit fortsätter du rakt fram och kommer efter 500 meter in i Floastads naturreservat. Du kan parkera vid en liten avtagsväg på höger sida om vägen.

Relaterat

Vill du få fler tips från Falkenberg?

Varje månad tipsar vi om evenemang och händelser. Du får också sköna utflyktstips till Falkenbergs smultronställen. Så häng med!

Namn

Din e-post
Lämna följande fält tomt
Jag samtycker till behandling av mina personuppgifter