Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att surfa vidare accepterar du dessa cookies.

Veeras bästa

Veera Gyllenborg är ett riktigt utflyktsproffs och delar frikostigt med sig av sina upplevelser på facebooksidan Veeras utflykter kring Falkenberglänk till annan webbplats. Här har hon valt ut några av sina bästa tips med ett nytt ställe för varje månad. Så packa picknickkorgen och häng med!


På utflykt med Veera - Vandringled Östdanmark

Häng med Veera Gyllenborg när hon utforskar Falkenberg. Den här gången blir det en vandring längs gamla gränsen mellan Sverige och Danmark. En motionsrik historielektion genom fridfull natur.

På utflykt med Veera - Sjönevad

Häng med Veera Gyllenborg när hon utforskar Falkenberg. Den här gången ger sig familjen ut på Sjönevadssjön i jakt på Hallands äldsta borg och fler historiska spår. Såklart tar de också ett svalkande dopp!

På utflykt med Veera - Fyrleden

Häng med Veera Gyllenborg när hon utforskar Falkenberg. Den här gången tar familjen cyklarna och slår följe med havet genom att ta Fyrleden. En tur längs åkrar & ängar, fiskebåtar och Kattegatts vägvisare.

På utflykt med Veera - Ugglarp

Häng med Veera Gyllenborg när hon utforskar Falkenberg. Den här gången beger hon sig till Ugglarp och barnen Edd och Esther är som vanligt med. Det blir en varierad tur genom skog, historia, hav, sand, klippor och till och med en mytomspunnen grotta!

Frodeparken

Det är något visst med bokskogar, de är stora och ståtliga. Lövsalar med gröna tak och en mattor av bokskogslöv. Frodeparken i Asige är precis en sådan plats där en kan hämta andan en stund och bara vara.

Björkekullen

Vill du uppleva en plats som hämtad ur en saga av Astrid Lindgren? Du vet det där klassiska svenska odlingslandskapet. Ett rött torp, en gärdesgård en sommarvarm grusväg, allt omgivet av skir grönska. Då ska du packa kaffekorgen och bege dig till naturreservatet Björkekullen.

Hästhagsudden

Så här i sommartider vill vi gärna vara vid havet. Vi har en favoritplats som inte bara bjuder på bra krabbfiske utan också en spännande historia. Här finns Sveriges första livräddningsstation

Källstorps Våtmarker

Detta naturområde är ett riktigt fågelparadis. Här finns både tillfälliga gäster och sådana som stannar året om. En spännande bro och utsiktstorn väcker de flesta barns upptäckarlust. Källstorps våtmarker lär oss också om djur och natur.

Mannaberg

Bara en kort bit utanför stan ligger Mannaberg, det är ett av kommunens mindre kända naturområden och en riktig oas för den som vill uppleva naturen på nära håll.

Granatgruvan i Sjönevad

I skogen utanför Sjönevad blommar rosorna året om, de mörkröda granatrosorna som aldrig vissnar. Här ligger en granatgruva som är lite svår att hitta, men värd ett besök och en utmaning för den som är lite äventyrlig.

Knobesholmssjön

Knobesholmssjön, eller Borrsjön som den också kallas, är en liten sjö med vackra omgivningar, en bit utanför Asige. Det här är ett perfekt utflyktsmål när en vill röra på sig lite. Här finns också en grillplats med grym utsikt.

Blåsippornas Floastad

Floastads naturreservat är ett fantastiskt fint utflyktsmål som verkligen är värt ett besök. På våren när blåsipporna blommar är här som allra finast.

Jättegrytorna vid Blixtorp

En liten bit från Blixtorp ligger tre jättegrytor nära varandra, detta är ett spännande utflyktsmål i en fantastisk fin miljö. Passa på och åka hit i maj när de gamla äppelträden i området blommar.

Jättastuan

Ett besök vid den här grottan är verkligen en spännande utflykt. Grottans öppning är fem meter bred och formad som ett vasstandat rovdjursgap. Det kan kännas lite läskigt att gå in så glöm inte ficklampan!

Klockeberget i Eftra

Ta en tur på Klockeberget. En lagom lång promenad för hela familjen med utsiktsplats, viloställe och något för barnen att leta efter. Glöm inte kikaren!

På tur i trollskogen

Ta med barnen till en riktig urskog. Så här i december kan det vara spännande att leta spår efter tomtar och troll, för om de bor någonstans i Falkenberg så är det alldeles säkert här!

Vill du få fler tips från Falkenberg?

Varje månad tipsar vi om evenemang och händelser. Du får också sköna utflyktstips till Falkenbergs smultronställen. Så häng med!

Namn

Din e-post
Lämna följande fält tomt
Jag samtycker till behandling av mina personuppgifter