Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att surfa vidare accepterar du dessa cookies.

Underlätta dina nyårslöften

Enligt pålitliga källor så finns det i Sverige lika många nyårslöften som det finns människor. Nej, det kanske var en överdrift. Vad vi däremot insett är att väldigt många människor sätter upp höga mål när ett nytt år nalkas och att dessa sedan är svåra att nå. Vi har satt ihop en lokal nyårslöfteslista, med greppbara mål.

När du klarat dem - gå vidare till större utmaningar eller var tillfreds med det fina du fick uppleva.


Utsikten från Smörkull.

Löftet "Att bestiga Kilimanjaro" kl 01.00 på nyårsnatten betyder egentligen:

Att bestiga Smörkullen

En mysig, lagom tuff utmaning för hela familjen är de 53 metrarna ovanför havet, mellan Boberg och Grimsholmen. Smörkullen, eller Smörkull har en parkeringsplats precis vid vägen och bjuder på tre vägar med olika svårighetsgrad.

Läs mer här.länk till annan webbplats

Hand som håller en tallrik med mat.

Löftet "Att äta nyttigare" kl 01.00 på nyårsnatten betyder egentligen:

Att utmana mina smaklökar

I Falkenberg är det lätt att bli bortskämd när det kommer till mat. Dels har vi korta avstånd till så mycket. Dels har vi ett utbud som är få förunnat för städer i vår storlek. Är du vanligtvis en person som äter en grillad köttbit när du går på restaurang? Äter du bara mat som du kan uttala namnet på? Kanske är det i år dags att äta fisk och kanske är det i år du testar bibimbap? Utforska det kulinariska Falkenberg här.

I förgrunden en badstege, vy över sjö med vinterbadare i.

Löftet "Jag ska börja träna" kl 01.00 på nyårsnatten betyder egentligen:

I år ska jag strunta i att träna stenhårt i två veckor för att sedan överanstränga mina vadmuskler och sedan inte träna förrän nästa januari och istället göra något jag aldrig gjort tidigare; Vinterbada!

Det finns få saker som får dig att känna dig så frisk och levande som ett vinterbad. I Falkenberg finns det flera platser där det är underlättat för just kallbad. Är du nyfiken så kika på de här tipsen innan du ger dig ut.länk till annan webbplats

person vandrar i skog

Löftet "Jag ska resa och se världen" kl 01.00 på nyårsnatten betyder egentligen:

Jag vill uppleva platser och saker jag aldrig upplevt tidigare.

Det är lätt att ta för givet att fantastiska upplevelser, platser och upptäcksfärder måste kosta en förmögenhet och ske långt hemifrån. Det kan inte bli mer fel. I vårt närområde finns mängder av outforskade utflyktsmål, lokala destinationer och smultronställen. Kanske är det dags att besöka den där restaurangen du aldrig bokat bord på.
Eller är det nu du tar med familjen eller vännerna på en vandringstur i de halländska skogarna?

Du hittar inspiration här.länk till annan webbplats

kvinna fikar framför band

Löftet "Jag ska börja kliva upp tidigt för att få ut mer av livet" kl 01.00 på nyårsnatten betyder egentligen:

Jag kanske sover längre då och då, men jag ska framförallt börja prioritera.

För visst är det väl egentligen det allt handlar om? Om du går upp en timme tidigare här eller där kanske funkar för dig. Gör det inte det så kanske det inte är just på morgonen du ska lägga ditt krut. Det är du själv som bestämmer hur mycket tid och kraft som ska läggas på arbete, stress och småtjafs i vardagen. Precis som att det är du som bestämmer om du i ditt liv vill prioritera upplevelser, familj, vänner, en glass då och då eller en fisketur eller en campingnatt, eller golf eller shopping eller att bada eller fika eller vandring eller fiske eller fiske eller fiske... ja ni förstår.


Relaterat

Vill du få fler tips från Falkenberg?

Varje månad tipsar vi om evenemang och händelser. Du får också sköna utflyktstips till Falkenbergs smultronställen. Så häng med!

Namn

Din e-post
Lämna följande fält tomt
Jag samtycker till behandling av mina personuppgifter