Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att surfa vidare accepterar du dessa cookies.

Njut coronasmart av naturen

Vi är många som vill ge oss ut på äventyr i naturen och Falkenberg har många fina platser att besöka. Men det är dags att hitta nya favoriter. Här får du smarta tips på hur din tur blir både säker och full av upptäckarglädje. Tillsammans skapar vi en trygg sommar i Falkenberg!Välkommen ut naturen

Halland har hela 190 naturreservat och du hittar information om dem på Länsstyrelsens hemsidalänk till annan webbplats. I Falkenberg finns många naturreservat men även andra platser i naturen som är spännande att besöka. Välj om du vill åka till kusten, till inlandets djupa urskogar eller till mellanbygdens böljande landskap.

Med alla restriktioner har naturen blivit en plats där vi faktiskt kan umgås. Trots att det aldrig blir trångt i naturen finns det dock vissa saker som är bra att tänka på när vi fortfarande ska hålla avstånd. Trycket har blivit stort på de mest populära platserna. Med fler besökare måste vi också visa naturen mer omtanke.

Tips för utflykt i naturen

  • Tänk på tre naturreservat som du känner till. Åk inte till någon av dem.
  • Ta med en picknick som går att äta en bit bort från grillar, bord och bänkar. Då blir det lätt att hålla avstånd
  • Ge dig gärna ut lite tidigare eller senare på dagen så kanske du rent av får ha platsen för dig själv.
  • Är parkeringen full så ställ dig inte längs vägkanten, välj ett annat utflyktsmål.
  • Ta gärna cykel eller kollektivtrafik då får vi plats många fler!
  • Det är alltid viktigt att hunden är kopplad i ett naturreservat.

Packat och klart

Det finns många sätt att njuta av naturen. Vill du inte ge dig ut på egna äventyr kan du alltid boka en upplevelse som guidar dig. Då är du antingen med ditt eget sällskap eller i mindre grupper. Vad sägs som SUP, Kite, mountainbike, eller kanske fiske?

Hitta din nästa upplevlse här: Aktiviteter i Falkenberg

I filmen ovan befinner sig Anja och hennes barn vid Yngeredsforsen, Chris på Villa Surf Garden finns i Ugglarp och Mikael är i naturreservatet Bengtesgårds äng.

Relaterat

Vill du få fler tips från Falkenberg?

Varje månad tipsar vi om evenemang och händelser. Du får också sköna utflyktstips till Falkenbergs smultronställen. Så häng med!

Namn

Din e-post
Lämna följande fält tomt
Jag samtycker till behandling av mina personuppgifter