Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att surfa vidare accepterar du dessa cookies.

The Edible Country Falkenberg

Falkenberg är en perfekt plats för dig som vill uppleva äkta natur och fantastiska smaker. Nu har du möjlighet att boka en helt unik och naturnära matupplevelse, tillsammans med familj och vänner. Låt oss presentera The Edible Country Falkenberg:En annorlunda restaurangupplevelse

Ta med dina vänner till restaurangen på stranden som bara har ett enda bord. Du bokar ett paket med mat, kock och kunskap.

Det här ingår:

 • Vår kalaskokerska, Susanne Ottosson (möter upp er klockan 12.00 på bokad dag).
 • Komplett middag med både mat och alkoholfri dryck, där så gott som alla ingredienser kommer från Falkenberg.
 • Tillsammans plockar ni örter på stranden till matlagningen.
 • Välj om ni vill hjälpa till med matlagningen eller om ni hellre umgås och njuter av naturen under tiden.
 • Ni kommer få höra berättelser från bygden
 • Massor av smarta mat-tips!

Lägg där till att ni kommer vara på en vacker strand, mitt bland strandvass, vågskvalp och salta vindar. Så passa på att bada, promenera, plocka snäckor och se på solnedgången från klipporna.

Gäster vid bordet, med kocken framför.

FAQ

 • Det finns tolv platser vilket innebär att du kan få nya vänner vid din stund vid bordet. Det är dock aldrig mer än två sällskap samtidigt. Nu i corona-tider kan du kan välja om ditt sällskap ska vara det enda.
 • The Edible Country går att boka från maj till september för sällskap på upp till tolv personer.
  OBS! På bokning via nätet kan du välja fyra eller åtta personer. Du kan sedan lägga till önskat antal personer i kontakten med Susanne Ottosson.
 • Efter att du genomfört din bokning blir du kontaktad av Susanne Ottosson som kommer ta hand om ditt sällskap på bästa sätt.
 • Skulle du behöva justera tiden, lägga till en person/ändra till barnpriser eller boka till en naturvandring (som du kan läsa om här nedan) så hjälper hon er att skräddarsy er upplevelse.
 • Susanne har en reservplan om det skulle bli dåligt väder.
 • En del av stranden i Ugglarp är hundstrand, så ta gärna med fyrfota vänner!

Kontakt
Undrar du något? Ställ gärna en fråga till:
e-post: klockaregarden310@gmail.com
tel: 072-225 22 41

The Edible Country och Covid-19
Vi följer givetvis Folkhälsomyndighetens rekommendationer. All vistelse sker utomhus i sällskap med max 12 personer. Det finns en handtvättsstation med vatten, tvål, våtservetter och handsprit.

Flygbild över strandrestaurangen med ett bord.

Naturvandring

Om du vill finns det möjlighet att lära ännu mer om den ätbara naturen. Granne med bordet finns nämligen Ugglarps Grönt. Med sitt unika läge vid havet bedrivs här specialodling av grönsaker, frukt, bär, blommor och vilda, ätbara växter. Produkterna säljs till restauranger, varav flera stjärnrestauranger. I gårdsbutiken har du möjlighet att ta del av vad säsongen erbjuder.

Du kommer ha möjlighet att boka till en naturvandring med Mikael Jidenholm på Ugglarps Grönt, som visar sina odlingar. Han kommer också visa och låta dig smaka på det ätbara som växer vilt vid stranden. Nya smakupplevelser garanteras!

Tre personer och en guide står i en odling.

Vad är The Edible Country?

The Edible Country är från början en kampanj skapad av Visit Sweden. Med den vill de visa att Sverige är världens största gourmetrestaurang. Syftet är att skapa internationell uppmärksamhet till spektakulära upplevelser av svensk mat och natur. Ett flertal rejäla träbord har placerats ut på olika natursköna platser runt om i Sverige. Det halländska bordet står på Ugglarps strand, strax söder om Falkenberg. Visit Swedens kampanj riktar sig mot utländska besökare. Men här i Falkenberg vill vi såklart även ha gäster från Sveriges alla hörn, därför är du också välkommen att boka din upplevelse här.länk till annan webbplats


Grönkål.

Foto: Jonathan Strömberg, Simon Lautrup, Caroline Andersson

Relaterat

Vill du få fler tips från Falkenberg?

Varje månad tipsar vi om evenemang och händelser. Du får också sköna utflyktstips till Falkenbergs smultronställen. Så häng med!

Namn

Din e-post
Lämna följande fält tomt
Jag samtycker till behandling av mina personuppgifter