Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att surfa vidare accepterar du dessa cookies.

The Edible Country Falkenberg

Falkenberg är en matdestination som bjuder på gastronomiska smaker i världsklass. Och kuststräckan i Falkenberg är en perfekt plats för dig som vill uppleva äkta natur. Oavsett om du vill ge dig ut på spännande äventyr eller bara njuta av stillheten så har du kommit helt rätt. Nu har vi har förberett en skön kombination av mat och natur som du sent kommer glömma...


En annorlunda matupplevelse

Vad innebär det egentligen att uppleva en plats genom maten? I Falkenberg kan du till exempel boka in dig på en restaurang som jobbar med lokala råvaror, eller åka runt till några av våra gårdsbutiker och handla pinfärska råvaror och laga själv. En smak av Falkenberg, genom våra lokala aktörer.

Men nu har du även möjlighet att bokalänk till annan webbplats en helt unik och naturnära matupplevelse, tillsammans med familj och vänner. Låt oss presentera The Edible Country Falkenberg.

Susanne lagar mat utomhus på en murikka. I bakgrunden vass och strandäng.

Cook with a local

Det här är en annorlunda bordsbokning där du också blir inbjuden att vara delaktig i matlagningen. Du bokar bord, mat, kock och kunskap, allt i ett paket. Vår kalaskokerska, Susanne Ottosson, kommer möta upp dig och ditt sällskap klockan 12.00 på bokad dag. Tillsammans plockar ni örter i naturen till matlagningen. Välj själva om ni vill hjälpa till med matlagningen eller om ni hellre umgås och njuter av naturen under tiden. Ni kommer få berättelser från bygden och massor av smarta mat-tips! Det ingår en komplett middag med både mat och alkoholfri dryck, där så gott som alla ingredienser kommer från Falkenberg.

Lägg där till att ni kommer vara på en vacker strand, mitt bland strandvass, vågskvalp och salta vindar. Så passa på att bada, promenera, plocka snäckor och se på solnedgången från klipporna.

Ett gäng står runt en eld och dricker kaffe på stranden i solnedgången.

Boka bordet

Det finns tolv platser vilket innebär att du kan få nya vänner vid din stund vid bordet. Det är dock aldrig mer än två sällskap samtidigt. The Edible Country går att boka från maj till september för sällskap på fyra eller åtta personer. Efter att du genomfört din bokning blir du kontaktad av Susanne Ottosson som kommer ta hand om ditt sällskap på bästa sätt. Skulle du behöva lägga till en person eller boka till en naturvandring (som du kan läsa om här nedan) så hjälper hon er att skräddarsy er upplevelse. Susanne har också en reservplan om det skulle bli dåligt väder.

Ok, nu vill jag boka bordet>>länk till annan webbplats

Ett dukat bord av trä som strå bland strandvass.

Naturvandring

Om du vill finns det möjlighet att lära ännu mer om den ätbara naturen. Granne med bordet finns nämligen Ugglarps Grönt. Med sitt unika läge vid havet bedrivs här specialodling av grönsaker, frukt, bär, blommor och vilda, ätbara växter. Produkterna säljs till restauranger, varav flera stjärnrestauranger. I gårdsbutiken har du möjlighet att ta del av vad säsongen erbjuder.

Du kommer ha möjlighet att boka till en naturvandring med Mikael Jidenholm på Ugglarps Grönt, som visar sina odlingar. Han kommer också visa och låta dig smaka på det ätbara som växer vilt vid stranden. Nya smakupplevelser garanteras!

Tre personer och en guide står i en odling.

Vad är The Edible Country?

The Edible Country är från början en kampanj skapad av Visit Sweden. Med den vill de visa att Sverige är världens största gourmetrestaurang. Syftet är att skapa internationell uppmärksamhet till spektakulära upplevelser av svensk mat och natur. Ett flertal rejäla träbord har placerats ut på olika natursköna platser runt om i Sverige. Det halländska bordet står på Ugglarps strand, strax söder om Falkenberg. Visit Swedens kampanj riktar sig mot utländska besökare. Men här i Falkenberg vill vi såklart även ha gäster från Sveriges alla hörn, därför är du också välkommen att boka din upplevelse här.länk till annan webbplats


Grönkål.

Foto: Jonathan Strömberg, Simon Lautrup

Relaterat

Vill du få fler tips från Falkenberg?

Varje månad tipsar vi om evenemang och händelser. Du får också sköna utflyktstips till Falkenbergs smultronställen. Så häng med!

Namn

Din e-post
Lämna följande fält tomt
Jag samtycker till behandling av mina personuppgifter