Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att surfa vidare accepterar du dessa cookies.

Testpatrull på Vallarnas nya lekplats

Falkenbergs populära lekplats Vallarna har under sommaren fått ett helt nytt utseende med massor av nya roliga lekredskap. Vi släppte lös en testpatrull som fick leka sig igenom allt det skojiga!


Vallarna är kidsens favoritplats med massor av gratis lek, öppet jämt och året om. Här finns skatepark, parkourpark, äventyrsbana, minizoo, discgolfbana och en stor lekplats. Sommaren 2021 gjordes hela lekplatsen om och Vallarna är nu ett ännu härligare ställe. Och nu är vi nyfikna på vad barnen tycker. Vår testpatrull som har fått det viktiga uppdraget består av lek-experterna Harry 4 år, Gustav 9 år och Lenora 10 år. Så var börjar vi? Gänget siktar direkt in sig på klätterportalen...

Barn i klättertorn.

Såklart! Den är hög, stor och ser häftig ut. Med flera torn och möjliga vägar är barnen därinne en lång stund. De ropar "hej, hej" när de kikar ut från olika ställen. Vi som håller oss på marken undrar ju såklart hur utsikten är där uppifrån?
– Cool, intygar Gustav.

Pojke inne i klättertorn.

Harry nöjer sig dock med att klättra en bit upp och kika ut i ett av de lägre tornen. Och precis så ska en bra lekplats vara, passa för barn i alla åldrar.

Karusell som är som en platta med tre barn på, en förälder puttar fart.

Sen rusar barnen vidare. Inne bland träden hittar vi karusellen. Här är det extra bra att ha en förälder i närheten för att få upp ordentligt med fart. Det ska ju kittla i magen! Riktigt skoj tycker barnen som blir både yra och skrattiga av allt snurrande.

Pojke som går balansgång.

Lekplatsen ska väcka upptäckarglädje. Här finns ett gäng lekmoduler som utmanar balansen. Barnen blir nyfikna på om de ska klara det och bara måste testa. Det går galant!

Barn som tittar i magisk spegel.

Allt på Vallarna inbjuder till fysisk aktivitet. Så även de magiska speglarna som lockar till skratt, riktigt bra träning för magmusklerna! Men det sätter även igång fantasin, också viktigt i barns lek. Här blir barnen kvar en lång stund för att kolla in hur annorlunda och förvrängda deras kroppar blir. Det blir en enda kör av "Kolla här! Kolla här!"

Barn som gungar.

Varje lekplats med självaktning har ett gäng gungor och på Vallarna finns självklart för både större och mindre barn samt en kompisgunga. Harry tycker fortfarande de vanliga gungorna är lite läskiga men i småbarnsgungan gungar han ännu högre än de större barnen!

Pojke som gungar högt upp.

– Kolla på mig!

Pojke på rutchkana

För att komma åt rutchkanan får man ta vägen genom svamphuset. En annan svamp har liksom trillat på ända vilket gör den till en kul klättergrej. Barnen blir kreativa och det visar sig att det även går att åka rutchkana på svampens hatt.

Pojke som gräver i sandlåda med grävskopa.

I sandlådan finns en praktfull grävskopa som kräver lite muskler i armarna. Harry kämpar på bra och klarar det till slut.

Barn på lekmodul på lekplats.

Det finns flera färgglada tunnor med håligheter att klättra i. Riktigt bra kurragömma-ställen!


Pojke som springer.

Utformingen inbjuder även till helt vanliga lekar som just kurragömma eller tagen. De böljande trägångarna och planteringarna gör det extra kul. Här får barnen upp ordentligt med flås och springer runt, runt. När de andats ut lite så siktar de in sig på en nygammal favorit. Sväng-gungbrädan är så poppis att den är kvar sedan tidigare, den har dock fått ny, fin färg. Det bildas en liten kö av barn som också vill swisha runt.

Barn i svänggungbräda.

Så är det dags att fika lite under träden och sammanfatta lekerfarenheterna. Roligast var det stora klättertornet tycker både Gustav och Lenora. Harry tyckte bäst om klättertunnorna med rutchkana och balansgång. En liten besvikelse var att linbanan var avstängd för underhåll just idag, men det är som tur är inte sista gången som barnen kommer att leka här.

Alla är övernes om att det är en jättekul lekplats och får betyget 9/10 av Gustav och Lenora sätter 8/10. Harry struntar i att betygsätta, han har redan fikat färdigt och är på väg till kompisgungan.

Eftersom föräldrar alltid har synpunkter så får de också komma till tals. De gillade grillplasten i skogbrynet och även picknickborden under tak. Bra både för stark sol och regn! Gångarna gör det också mycket lättare att köra runt med barnvagn på området.

Då känns det som att alla är nöjda med denna lekfulla eftermiddag, varmt välkommen att utforska Vallarna du också!

Portal på Vallarnas Lekplats.

Hitta hit

  1. Läroverksgatan, Falkenberg

Relaterat

Vill du få fler tips från Falkenberg?

Varje månad tipsar vi om evenemang och händelser. Du får också sköna utflyktstips till Falkenbergs smultronställen. Så häng med!

Namn

Din e-post
Lämna följande fält tomt
Jag samtycker till behandling av mina personuppgifter