Tareq Taylor gör matresa i Falkenberg
Det är kanske inte så konstigt att Tareq Taylor gillar Falkenberg. Här finns allt man behöver för att laga riktigt bra mat! Häng med på hans resa där han besökar Gunnagård, botaniserar bland råvaror från Falkenbergs Skafferi och lagar grymt käk vid Tullbron.
Tillbaka i Falkenberg
Tareq Taylor har många strängar på sin lyra, förutom att medverka i en lång rad tv-program så är han kanske Sveriges mest folkkära tv-kock. Han har tidigare besökt Falkenberg för att göra matlagningsprogram och medverka på Falkenbergs Matdagar. I oktober 2022 styrde ha åter kosan hit för att utforska mera av Falkenbergs matkultur.
- Falkenberg har verkligen visat och etablerat sig som en matstad i Sverige. Man kommer hit för att utforska de fantastiska restaurangerna, möta producenterna som är prisvinnande och ta del av de här otroliga produkterna.
Besök på Gunnagård
I programmet så besöker Tareq Jannike och Richard Näslin på Gunnagård i trakterna kring Svartrå.

Här pratas det om svenska lantraser och småskaligt lantbruk. Från Gunnagård får han med sig fint marmorerade karréskivor från lantrasen Linderödsgris.

Richard visar, förutom egna fantastiska produkter, även upp grönsaker från andra aktörer i Falkenbergs skafferi nämligen Kärrets Grönsaker, Tångagård och Hule Trädgråd. Tareq tar med sig allt det goda och kockar ihop en rätt vid Tullbrons fäste. Richard med familj är de lyckliga som får njuta av resultatet.
Hela programmet finns på Tareq Taylors YouTube-kanal

Laga gott på finaste råvarorna
Botanisera gärna själv i Falkenbergs Skafferi, här finns en mängd gårdsbutiker att åka runt till. Vill du hellre äta färdiglagat så har vi även fantastiska restauranger och caféer att välja bland. Hitta runt i Falkenbergs Skafferi>>
Vill du laga Tareqs supertrevliga rätt?
Här är receptet för 6 personer:
Ingredienser:
900g Fläskkarré
Salvia
1 matsked smör
5-10 st brysselkål (beroende på storlek)
1 stor lök
Olja
1 persiljerot
1 matsked smör
2 teskedar vitvinsvinäger
Salt
En halv kålrabbi
1 äpple
Vitvinsvinäger
Majonnäs:
1 ägg
1 nypa salt
1 matsked vinäger
1,5 tesked vatten
ca 2 dl raps- eller solrosolja
Fänkålsdill
Dragon
Bladpersiljan
Gör så här:
- Stek lök och brysselkål i olja tills karamelliserad.
- Stek persiljerot i smör under lock.
- Vispa ägg, salt, vinäger och vatten i en bunke. Addera sedan raps- eller solrosolja till bunken under omrörning tills rätt konsistens.
- Hacka de färska örterna och vispa ner i majonnäsen.
- Strimla kålrabbin och äpplet och lägg i en skål. Toppa med vinäger och rör runt.
- Stek fläskkarrén på muurika med smör och färsk salvia.
- När persiljeroten blivit mjuk addera lite salt och vinäger.
- Servera fläskkarrén med kålrabbi- och äppelsallad och en sked av majonnäsen. Smaklig måltid.
