Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att surfa vidare accepterar du dessa cookies.

Sveriges bästa i mat & dryck

White Guidelänk till annan webbplats presenterar varje år Sveriges bästa restauranger och caféer. På den prestigefyllda listan har Falkenberg med inte mindre än nio stycken härliga matupplevelser. Borgmästargården blev nyligen utnämnt till "Årets stjärnskott" och därmed ett av Sveriges bästa fik. Här hittar du alla White Guides favoriter i Falkenberg.


Borgmästargården

Ta en kaffe och macka i farten eller sitt ner i lugn och ro och njut av smörrebröd på danskt rågbröd, varma mackor på levainbröd eller dagens sallad. Här finns också massor av godsaker och klassiskt vetebröd.

Restaurang Gustaf Bratt

I en fantastisk byggnad med en lika fantastisk utsikt över Ätran och Tullbron ligger anrika restaurang Gustaf Bratt. Här kan du äta enklare husmanskost såväl som en välkomponerad avsmakningsmeny med vinpaket.

Stålboms Konditori

Ett av Falkenbergs äldsta konditorier har vuxit till något mycket mer. Stålboms är konditori, bageri, café, lunchservering och musikscen.

Lilla Napoli

Eldsjälarna på Lilla Napoli har en enda uppgift som genomsyrar allt de gör och det är jakten på en fulländad Pizza Napoletana. Alltså en pizza så som den görs på pizzans födelseort, Neapel. Om de lyckas? Kom och prova.

Solhaga Stenugnsbageri

I hjärtat av Slöinge hittar du ett prisbelönt hantverksbageri och trädgårdscafé. Här bakas surdegsbröd och söta bakverk. De goda smörgåsarna är fyllda av lokala delikatesser.

Laxbutiken

Här hittar du Sveriges största laxmecka. Förutom restaurang finns här också butik, konferansanläggning och glasscafé.

Ocean Hotel & Restaurang

Det är en upplevelse att i goda vänners lag äta och dricka gott och se solen gå ner över havet. Restaurangen på Ocean Hotel är listad i White Guide och här äter du säsongsvänliga rätter på lokalt producerade råvaror. 

Prostens Pizza

Lisa Lemke och Marcus Nordgren älskar bra pizza, att ha människor runt omkring sig och inte minst så älskar de att laga mat på bra råvaror. Kom och upplev de stenugnsbakade pizzorna och den sköna stämningen i deras "andra" vardagsrum på Skrea Backe.

Äppelgården

Här fikar du under trädkronorna på hembakad äppelkaka med vaniljsås och äppelmust pressad av gårdens frukter. Du kan också hyra gårdens fina lägenhet och stanna över natten.