Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att surfa vidare accepterar du dessa cookies.

Sportlovsdags i FBG

Under sportlovet passar det extra bra att värma sig med stoj och lek på Klitterbadet. Eller väljer ni att gå på bio, bowla eller åka skridskor? Vackra vinterdagar passar också bra för en utflykt i naturen. Så packa matsäcken och gör något kul tillsammans! Här hittar du tips på evenemang och aktiviteter för både stora och små barn.


På med skridskorna

Gör en utflykt till Falkenbergs ishall. Här kan du åka både med och utan klubba. Glöm inte att du behöver ta med dina egna skridskor.

Gör en vinterpicknick

En klar och vindstilla vinterdag är det skönt att ge sig ut i friska luften och äta picknick vid en brasa. Här är fem tips på grillplatser i vackra och spännande miljöer i Falkenberg. Så klä dig efter väder och packa ner lite smått och gott så är du redo!

Åk längdskidor

Vid Ätrans Skidcenter kan du uppleva vintern genom att åka längdskidor på fina konstsnöspår. Här finns också fler härliga vinteraktiviteter. Åk skridskor och pulka och ät matsäcken vid grillplatsen.

Åk utför

När vintern kommer till Ullared startar liften vid slalombacken som ligger precis vid campingen. Här kan du hyra skidor, grilla och fika i värmestugan.

Experimentera med färg 19/2

Varför funkar vissa färger bättre ihop än andra? Hur är färger besläktade? Varför är det så svårt att måla färger precis som de ser ut i naturen? Vi tar inspiration från vårens Bauhausutställning och lär oss att förstå och jobba med färger. Ingen föranmälan krävs.

Ta med familjen till badhuset

Klitterbadet har Sveriges enda 50-meters saltvattenbassäng. Här finns plats för både lek och motionssim. Du kan också träna, gå på vattengympa eller få sköna behandlingar.

Bowling

Kör ett träningspass på Falkenbergs Bowlinghall eller boka in en festlig kväll med discobowling. Här kan du också spela shuffleboard.

Tjejkväll på TG 19/2

Tjejkväll på TG tillsammans med UNGFBG. Kvällenbjuder på trerätters som tillsgas tillsammans. Klädsel: Pyjamas/myskläder. Vid allergi kontakta fritidsledaren. Anmäl senast 15/2.

Bästa tiden för bio

Kliv in i biomörkret och låt dig underhållas en stund. På Stadsbion mitt i Falkenbergs centrum visas filmer för både stor och liten.

Det snöar på månen 20/2

Härliga, kreativa aktiviteter under sportlovet tillsammans med Hallands konstmuseum och biblioteken! I år är det 50 år sedan första människan satte sin fot på månen och det skall vi fira med att bygga månlandskap i snö/konstsnö, göra snöskulpturer av bosättningar, utomjordingar – ja allt som har med rymden att göra.

Friluftsdag i skidbacken 20/2

Häng med på Fridluftsdag tillsammans med UNGFBG! De blir pinnbrödsbakning, korvgrillning och massa andra roliga utmaningar.

Luftgevärsskytte 20/2

Kom och prova på luftgevärsskytte med Slöinge skytteförening. Från sju år.

Bubbleballs 21/2

Bubbleballs för högstaideelever. Kom och prova på denna roliga aktivitet tillsammans med UNGFBG.

Papperspyssel 21/2

Kom med hela familjen till stadsbiblioteket för en rolig eftermiddag med papperspyssel. Vi målar, viker bokmärken och testar origami. En lätt fika ingår. Från 8 år. Begränsat antal platser.

En glassig utflykt

På SIA Glass i Slöinge används bara råvaror av högsta kvalitet och givetvis görs glassen av äkta grädde. Här kan du shoppa glass och slå dig ner i glasscafét och komponera ihop din egen favoritstrut.

Spela Paddel 22/2

Kom och prova på paddel tillsammans med UNGFBG. Samling 10.30, ta med ombyte och inomhusskor.

Funkisfestival 23/2

FunkisFestivalen är en tävling för sångsolister och riktar sig till personer med olika funktionsnedsättningar. Av tio utvalda bidrag går vinnaren vidare till semi-final. Semi-finaler hålls i Stockholm på klassiska Nalen den 1 och 2 april. Finalen går av stapeln den 26 augusti på Stockholm Waterfront.

Familjeföreställning: Klä på klä av 24/2

Klä på klä av handlar om något av det första vi lär oss: att ta på kläderna. Hur gör jag? Vem blir jag? Och varför är det så svårt att ta på sig strumpbyxorna? En halsduk kan sätta sig på tvären och morfars byxor kan bli som ett tält.

Falkenberg DiscGolf Park

Ta med familjen, kompisgänget eller kollegorna på en kul aktivitet mitt i Vallarnas vackra friluftsområde. Discgolf kan alla spela, det enda som behövs är en frisbee.

Vill du få fler tips från Falkenberg?

Varje månad tipsar vi om evenemang och händelser. Du får också sköna utflyktstips till Falkenbergs smultronställen. Så häng med!

Namn

Din e-post
Lämna följande fält tomt
Jag samtycker till behandling av mina personuppgifter