Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att surfa vidare accepterar du dessa cookies.

SM i utomhusmatlagning

Den 29 juni kommer lukten av salt och tång på Skrea strand blandas med ljuvligt doftande maträtter som tillreds över öppen eld. Då står Falkenberg värd för en av deltävlingarna i SM i Utomhusmatlagning 2019. Du och ditt dreamteam kan vara med. Anta utmaningen och anmäl er idag!


Sveriges roligaste matlagningstävling

Det här är tävlingen där matlagningsintresserade får sätta sina kunskaper på prov när de ställs inför en utmaning utöver det vanliga. SM i utomhusmatlagning arrangerades för första gången 2016. Sedan dess har tävlingen vuxit och i årets mästerskap är det sex stycken deltävlingar på olika orter i Sverige och en final som går av stapeln i på Billingen i Skövde den 15 september. SM i utomhusmatlagning vill lyfta intresset för utomhusmatlagning och uteliv samt lokala råvaru- och livsmedelsproducenter som finns i området. Tävlingen är publikvänlig med en konferencier som lotsar och engagerar publiken genom tävlingen.

Deltävling i FBG

Falkenberg har en given plats på Sveriges gastronomiska karta. Förra året utsåg White Guide Falkenberg till en matdestination värt en resa. Det bubblar också av skaparkraft i nätverket Falkenbergs Skafferi. Destination Falkenberg AB har lång erfarenhet av att arrangera matevenemang, bland annat genom Falkenbergs Matdagar, och ser nu fram emot att för första gången få stå som värd för en deltävling i SM i utomhusmatlagning.

Anmäl dig!

På skönt somriga Skrea strand, med havsbris i håret och sand mellan tårna, går tävlingen av stapeln. Samla ihop ett gäng som gillar att laga mat och anta utmaningen. Det blir garanterat en spännande tävling och en fantastisk upplevelse.

Anmäl dig härlänk till annan webbplats

Praktisk information

Tävlingen äger rum den 29 juni och börjar kl. 10.00. Antalet deltagande lag är begränsat till åtta stycken, varje lag kan bestå av två till tre personer. Råvaror som ska användas kommer från lokala producenter och ska tillagas över öppen eld, med muurikka eller trangiakök. Råvarukorgen presenteras i maj. Att delta kostar 1 000 kronor (inkl. moms) per lag. Vinnande lag får en plats i finalen i SM i utomhusmatlagning i Skövde den 15 september.

För frågor om tävlingen kontakta:
Susanne Thorsson, projektledare
E-post: susanne.thorsson@falkenberg.se
Tel: 070-637 17 07

Relaterat

Vill du få fler tips från Falkenberg?

Varje månad tipsar vi om evenemang och händelser. Du får också sköna utflyktstips till Falkenbergs smultronställen. Så häng med!

Namn

Din e-post
Lämna följande fält tomt
Jag samtycker till behandling av mina personuppgifter