Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att surfa vidare accepterar du dessa cookies.

Skaparglädje och återbruk i Monicas Butik

I Monicas butik blir du inspirerad till att skapa en personlig inredningsstil. Möbler som du tröttnat på eller kanske till och med tänkt slänga kan få ett nytt liv med ett gäng smått magiska målartekniker.


Hittat sin plats på jorden

Monica Lehrbacker driver sin butik på landet nära havet utmed Långsandsvägen som sträcker sig ner mot havet.

- Det här är min drömplats, jag älskar tystnaden och all inspiration naturen ger, säger Monica.

Hon är från Falkenberg och uppvuxen i stan, men har alltid velat bo i Långasand då hennes mormor och morfar var från trakten. Härliga barndomsminnen med bland annat bad på stranden i Långasand skapade en längtan. För fem år sedan blev drömmen verklighet när hon köpte den lilla gården som nu rymmer hennes butik och ateljé.

Monica.

Kreativ yrkesbana

Passion för färg och form har Monica haft hela sitt liv. Hon har gått en designutbildning i Italien. Jobbat med mönsterkonstruktion, kläder och mode och haft klädbutik i stan. Vid en tidpunkt skulle hon börja med homestaging men bröt handleden och kunde inte bära möbler. Då tänkte hon om och blev istället återförsäljare av världskända och högklassiga färgfabrikat. Men det handlar om mycket mer än bara försäljning. Monica inspirerar och lär ut de olika teknikerna.

- Det finns inga begränsningar, med en burk färg och en pensel kan du förvandla vad som helst, säger Monica och skrattar.

Burkar med färg.

Möbler får nytt liv

Den charmiga butiken är inrymd i ett gammalt stall. Här visar Monica upp möbler men även andra föremål som är målade i olika stilar. Färgsorter har olika egenskaper och täcker alla behov av målning av möbler och interiör. Sortimentet växer och på hyllorna finns även traditionell väggfärg i mycket hög kvalitet. Monica visar färgkartan för väggfärgerna, lugna harmoniska nyanser men även några som sticker ut som lysande utropstecken.

- Jag älskar nyansen på mina väggar! Med dagens och årstidens olika ljus och skuggor så ändrar de ton och ger olika intryck.

Skåp med hästar målade på.

Inspiration och nya idéer

Intresset för inredning och inte minst återbruk växer ständigt. I denna annorlunda färgbutiken får du personliga råd om kulörval, målartekniker och effektmåleri. Här finns även en patenterad världsnyhet. Monica visar stolt upp Paint Inlays, pappersark med ”inbyggd färg” som aktiveras mot en nymålad yta. Det ser verkligen ut att vara handmålat och den möbel som får flest kommentarer är ”hästskåpet”, ett helt vanligt IKEA-skåp som förvandlats med hjälp av ett stort decoupagepapper.

- Det är det som är så fantastsikt med de här teknikerna. Du kan förvandla den tröttaste möbel till ett vackert konstverk, säger Monica.

Ateljé

Gå en kurs

Butiken i stallet är öppen under sommaren. Under den kallare årstiden flyttar butiken upp i ateljén där Monica håller sina kurser. På en kurs tar man med en egen möbel och färgen är så snabbtorkande så man hinner bli klar med sitt projekt. Målardagarna blir snabbt fulltecknade så det gäller att hålla utkik när datumen släpps. Du kan även boka in en egen grupp eller gå en kvällskurs med flera tillfällen.

Öppettider och info om kurser hittar du på hemsidan Monicas Butiklänk till annan webbplats
Du kan också lära dig en hel del genom de videor som Monica publicerar på Facebooklänk till annan webbplats

Målad byrå

Hitta hit

  1. Eftra Heden, Heberg

Relaterat

Vill du få fler tips från Falkenberg?

Varje månad tipsar vi om evenemang och händelser. Du får också sköna utflyktstips till Falkenbergs smultronställen. Så häng med!

Namn

Din e-post
Lämna följande fält tomt
Jag samtycker till behandling av mina personuppgifter