Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att surfa vidare accepterar du dessa cookies.

Självplock

Det är något visst med att gå ut i en grönskande odling och knipsa av de färska stjälkarna själv. Dofta och smaka. Här hittar du till självplock av blommor, grönsaker och bär i Falkenberg.


Munkagårds Egendom

Utanför Morup finns långa rader av en mängd olika sorters jordgubbar. Under säsong är det öppet när det finns mogna bär att plocka. Kika på hemsidan så det finns tillgång på bär. Här finns även försäljning av saft, sylt, skorpor mm.

Läs mer om Munkagårds Egendomlänk till annan webbplats

Långås Bär

Här kan du plocka jordgubbar under säsong. Kika på hemsidan för att se så det finns tillgång på bär.

Läs mer om Långås Bärlänk till annan webbplats

Stora Bergs självplock

På de böljande fälten mellan Falkenberg och Halmstad odlas långa rader med jordgubbar och hallon. Här kan du själv komma och plocka de ljuvliga bären. Den vackra utsikten kommer på köpet. Här finns även ett sommarcafé med en härlig bärbuffé.

Läs mer om Stora Bergs självplocklänk till annan webbplats

Växtlunda Blommor

Växtlunda blommor är en KRAV-certifierad blomsterodling strax söder om Falkenberg. Här samsas breda gångar och sittplatser med hundratals olika blommor odlade efter säsong; allt från de allra vanligaste gula solrosorna till lavendelblå prärieklockor och två meter höga pampasgräs. Förhoppningen är att du ska hitta din favorit och även få upptäcka sorter du aldrig tidigare sett! Allt är odlat utan gifter och med omtanke om miljön.

Läs mer om Växtlunda Blommorlänk till annan webbplats

Ätradalens gårdsbutik och odlingar

Gården ligger belägen längs vattendraget Ätran straxt utanför Vessigebro. Här bedrivs vi en småskalig snittblomsodling där du är välkommen till självplock. Målet är att kunna erbjuda närproducerade blommor från midsommar till sen höst. Här finns också en mindre frilandsodling av hösthallon och gårdsbutik där gårdens honung säljs.

Läs mer om Ätradalens gårdsbutik och odlingarlänk till annan webbplats

Bloms Gård

En levande gård där allt odlas i samspel med naturen. Grönsaker, snittblommor och plantor finns till försäljning efter säsong. Här finns bland annat snittblommor, ettåriga blommor och perenner i massor.

Läs mer om Bloms gårdlänk till annan webbplats

Runevads Trädgård

Välkommen in i vår trädgård, Trädgården innehåller en stor damm, med ett litet konstgjort vattenfall dammen simmar flera hundra guldfiskar. Vill ni besöka trädgården för en stunds grön njutning och få lite inspiration betalar ni entré, då ingår kaffe och kaka på mysig plats. Fikat serveras i vårt stora orangeri. I trädgården finns även en blomsterodling med självplock.

Läs mer om Runevads trädgårdlänk till annan webbplats

Eftra trädgård

Här finns en småskalig blomsterodling med snittblommor i säsong. Tulpaner på våren, följt av anemoner och ranunkler. Därefter kommer sommarblommorna och dahliorna som blommar fram tills sista frosten.

Läs mer om Eftra trädgårdlänk till annan webbplats

Lilla Hälsoträdgården

I dessa blomstergårdar odlas blommor i slowflowers-anda. Småskaligt, miljövänligt, närodlat och hantverksmässigt – varje frö, lök, knöl och planta med varsamma händer och varmt hjärta. Ingen blomma är den andra lik, varje bukett blir naturligt unik.

Här erbjuds ’Skymningsblomster’ ~ självplock i blomstergårdarna på kvällstid, när solnedgången färgar himmelen och trädgården. Endast på utsatta datum, föranmälan krävs. Följ på Instagram @lillahalsotradgarden för kommande datum.

Läs mer om Lilla Hälsoträdgårdenlänk till annan webbplats

Tångagård

Tångagård är en ekologisk grönsaks och potatisodling med KRAV-certifierade produkter. Här odlas allt i harmoni med naturen, helt utan konstgödsel och kemiska bekämpningsmedel. Du kan handla i gårdsbutiken som har öppet dygnet runt med självbetjäning eller ge dig ut i landen med självplock.

Läs mer om Tångagårdlänk till annan webbplats

Hule Trädgård & Musteri

Vår, sommar och höst fylls den mysiga butiken i växthuset med säsongsaktuella blommor, växter och tillbehör för trädgård, altaner och uterum. Under juli och augusti erbjuds självplock av tomater. Även snittblommor kan du plocka själv utanför växthuet. I september öppnas musteriet och då finns det möjlighet att lämna in och få mustat sina egna trädgårdsäpplen.

Läs mer om Hule Trädgård & Musterilänk till annan webbplats

Källdalen

Källdalens grönsaksodling är KRAV-certifierad och det odlas både i växthus och på friland. Efterhand som grönsaker, tomater, gurkor och blommor blir färdiga säljs de i gårdsbutiken. På sommaren odlas snittblommor, både för självplock och till färdiga buketter.

Läs mer om Källdalenlänk till annan webbplats

Relaterat

Vill du få fler tips från Falkenberg?

Varje månad tipsar vi om evenemang och händelser. Du får också sköna utflyktstips till Falkenbergs smultronställen. Så häng med!

Namn

Din e-post
Lämna följande fält tomt
Jag samtycker till behandling av mina personuppgifter