Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att surfa vidare accepterar du dessa cookies.

Påhittigheter utomhus

I dessa tider får vi vara kluriga för att hitta på saker som är Corona-säkra. Falkenberg har mängder med ställen att utforska för stora och små som är friska. Här har vi samlat några tips!


Så blir promenaden extra spännande

Upptäckstur på Morups Tånge
Gå på tipspromenad! Morups Tånges fyrsällskap kan inte hålla fyren öppen för besök i helgen men här finns mycket att upptäcka på marken också. Nu finns en digital tipspromenad i naturreservatet.
Läs mer om hur det funkarlänk till annan webbplats

Sägenrundor i Krogsered
Gå på sägenrunda i Krogsered och ta del av runt 50 spännande berättelser från bygden. Här får du höra om trollpackor, skatter, spöken och drakar. Broschyr med vägbeskrivning till sägenskyltarna finns vid kyrkogårdsparkeringen i Krogsered. Ladda ner sägnerna härlänk till annan webbplats

Familj i grön skog.

Ge er ut i skog & mark

Grilla pinnbröd
Om barnen blir rastlösa så är det perfekt att ta med maten ut i naturen. Vi tar hjälp av Scouterna som ger smarta tips kring hur en ska göra, som att tälja pinnen lika tjock som korven så den garanterat får plats i brödet. Tänk också på att det kan vara torrt i gräset, ha alltid vatten nära till hands!
Se filmen: Så gör du pinnbrödlänk till annan webbplats

Naturbingo
Låt barnen gå på naturbingo! Lika enkelt som roligt och gör att de vill vara ute längre. Naturskyddsföreningen har ett bra bingo som det bara är att skriva ut och ta med sig vid nästa utflykt:
Läs mer och skriv ut härlänk till annan webbplats

Gå runt en sjö
I Falkenber finns flera sjöar att gå runt, förhoppningsvis får du se vårsolen glittra i vattnet längs vägen. Våra bästa tips:
Ljungsjön, Knobesholmssjön, Björkasjönlänk till annan webbplats

En dag på stranden
För tidigt tänker du? Nej då säger vi. Stranden är en härlig plats året runt. Låt barnen leta strandfynd. Eller ha en sandslottstävling. Eller varför inte ha en skräpsamlardag och gör kreativa skulpturer av det ni hittar. Ett tips är att välja en ny strand där ni inte brukar bada på sommaren.
Börja leta här


Två tjejer åker inlines i skateparken.

Rasta dig själv och familjen

Träna utomhus
Just nu känns det extra härligt att träna med frisk luft i lungorna. I Falkenberg finns flera utegym som du kan använda helt gratis. Tar du dig till Gurkbänken eller Vallarna kan barnen leka på lekplatsen.
Hitta till utegymmen

Lek och rörelse i ett
På Vallarna finns DiscGolf Park som är gratis och öppen jämt. Bara ta med en frisbee och börja spela! På Vallarna hittar du också skatepark och parkourpark.
Åk till Vallarna

Familj vid Tullbron.

Turista i din egen stad

Ta en egenguidad tur
Låtsas att du aldrig varit i Falkenberg förut! Det är en kul utmaning att se sin plats med nya ögon. Det finns fyra egenguidade turer du kan ladda ner (eller hämta på turistinformationen). Du kommer garanterat lära dig något nytt.

Centrum & Gamla StanPDF
Promenad längs ÄtranPDF
Norra kustturenPDF
Södra kustturenPDF


Relaterat

Vill du få fler tips från Falkenberg?

Varje månad tipsar vi om evenemang och händelser. Du får också sköna utflyktstips till Falkenbergs smultronställen. Så häng med!

Namn

Din e-post
Lämna följande fält tomt
Jag samtycker till behandling av mina personuppgifter