Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att surfa vidare accepterar du dessa cookies.

Obebodda hus – ett outnyttjat drömläge

Vill du också bo på Falkenbergs landsbygd? Vill du också leva och verka på en plats med alla möjligheter? Då är du inte ensam. Projektet "Lev din dröm" har skapat ett stort intresse för att hitta ett ödehus att förverkliga sin företagsdröm i.


När två landsbygdsälskande, drivna tjejer som delar samma passion för landsbygden möts på jobbet, då händer det grejer. Karin Torstensson och Jennifer Erlandsson lever båda sin dröm, och de märkte snabbt att det finns många fler som också vill göra det. Överallt på Falkenbergs landsbygd bubblar det av företagande, av idéer och entreprenörskap. De startade projektet "Lev din dröm" för att lyfta den positiva bilden av livet på landsbygden. För landsbygden behöver inte räddas som många tycks tro, den behöver uppmärksammas, menar Karin och Jennifer.

Inventering av obebodda hus

En del i projektet var en husinventering som genomfördes våren/sommaren 2017. Inventeringen visade att det fanns 1300 tomma hus i varierande storlek och skick. Ägarna kontaktades med ett vykort med frågan om de var intresserade av att hyra ut eller sälja sitt hus. De fastighetsägare som svarade postitivt hänvisades till mäklare eller fick rådet att lägga ut sina hus till uthyrning i Facebookgrupper. Detta har hittills lett till att 30 hus fått nytt liv.

Drömkalender - en succé

En annan del i projektet var att låta de som redan lever sin dröm på landsbygden berätta om sitt liv, sin drömplats och livet som företagare. Det blev en digital drömkalender där man under december fick följa 24 entreprenörer som redan gjort verklighet av sin dröm. Du kan se filmerna på levdindromfbg.selänk till annan webbplats. Vi kan lugnt säga att de inspirerade till att våga se landsbygdens möjligheter.

Rekordstort intresse

Projektet har lett till att många står på kö för att hitta en fastighet i Falkenberg som de kan förverkliga sin företagsdröm i. För att försöka möta efterfrågan efterlyser man nu fler ödehus och fastigheter av alla de slag – avstyckade gårdar, fritidshus, villor, ruckel – kort sagt fler tomma hus i alla tänkbara skick.

Oavsett om du vill du sälja/hyra ut ditt hus eller om du är intresserad av att flytta till Falkenberg hittar du all information om projektet på Lev din drömlänk till annan webbplats.


Jennifer och Karin framför en vy över landsbygden.

Om projektet

Lev din dröm FBG är ett projekt från Falkenbergs Näringsliv AB med syftet att marknadsföra Falkenbergs landsbygd som den perfekta platsen att bo och verka på. Falkenberg har ett av landets bästa företagsklimat och är en kommun som man kan räkna med. Vi har ett strategiskt bra läge och en positiv utveckling.


Relaterat

Vill du få fler tips från Falkenberg?

Varje månad tipsar vi om evenemang och händelser. Du får också sköna utflyktstips till Falkenbergs smultronställen. Så häng med!

Namn

Din e-post
Lämna följande fält tomt
Jag samtycker till behandling av mina personuppgifter