Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att surfa vidare accepterar du dessa cookies.

Njut av våren: 6 tips

Dagarna blir varmare, kvällarna blir ljusare och grönskan spirar. Överallt hör vi fågelkvitter och humlesurr och snart slår våren ut i full blom. För dig som vill ut och njuta av våren finns tips på platser att besöka här:


Vitsipporna på Bengtesgårds äng

Här växer mäktiga ekar och stora hasselbuskar i den vackra lövskogen. Strosa på stigarna i reservatet och njut av naturen. Barnen tycker det är kul att bestiga "berget" eller klättra upp på jättestenen.

Trift och fåglar på Morups Tånge

Morups Tånge är ett vackert och djurrikt naturreservat söder om Glommen. Hit kommer både fåglar och människor för att rasta och njuta av naturen. Slå dig ned och betrakta havslivet från första parkett. Glöm inte kikaren!

Blåsippornas Floastad

Floastads naturreservat är ett fantastiskt fint utflyktsmål som verkligen är värt ett besök. På våren när blåsipporna blommar är här som allra finast.

Platsen för vårskrik

Att bestiga Smörkullen är spännande för både stor och liten. När du står på toppen så är du 52 meter över havet och har en magnifik utsikt över Falkenberg.

Lövsprickning i Frodeparken

Det är något visst med bokskogar, de är stora och ståtliga. Lövsalar med gröna tak och en mattor av bokskogslöv. Frodeparken i Asige är precis en sådan plats där en kan hämta andan en stund och bara vara.

Vitsipporna i Ullarp

Ullarp en perfekt plats när du vill göra en liten och enkel utflykt i naturen. Ta en kort promenad och fika bland mäktiga ekar och vacker fågelsång.

Vill du få fler tips från Falkenberg?

Varje månad tipsar vi om evenemang och händelser. Du får också sköna utflyktstips till Falkenbergs smultronställen. Så häng med!

Namn

Din e-post
Lämna följande fält tomt
Jag samtycker till behandling av mina personuppgifter