Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att surfa vidare accepterar du dessa cookies.

Närproducerade grönsaker

I Falkenberg värnar vi om det närproducerade och ekologiska lantbruket. Och visst smakar maten alltid lite godare när den är odlad och skördad ett stenkast hemifrån? Här finns självplock och gårdsbutiker där du kan köpa nyskördad frukt & grönt direkt från aktörerna.


Hule Trädgård

I det stora växthuset på Hule Trädgård odlas blommor, växter, grönsaker, örter och annat gott. I växthuset hittar du också gårdsbutiken där du kan köpa allt det goda. Musteriet öppnar i september, då finns gårdens goda äppelmust eller så kan du lämna in dina egna äpplen.

Källdalens trädgårdar

Gillar du pinfärska och ekologiska grönsaker och kryddor så har du kommit rätt. På Källdalens trädgårdar odlas allt med kärlek och omsorg. Det välsmakande och väldoftande resultaten köper du i gårdsbutiken.

Bloms Gård

På Bloms Gård finns ett kretslopp med gårdsdjuren, de vilda djuren och allt annat levande i odlingarna. Målet är att odla sjyst med naturen och att du ska kunna köpa sjyst och närproducerad mat.

Kilagårds Gröna

Välkommen till en gårdsbutik med ekologiskt odlade grönsaker, ägg, lammkött och andra lokala mathantverk. Slå dig gärna ner för en fika i den lantliga miljön.

Kärrets Grönsaker

Kom och handla KRAV-odlade grönsaker i dygnet-runt-öppen gårdsbutik. Du är välkommen att hälsa på i odlingarna, provsmaka och se hur grödorna växer.

Tångagård

Tångagård är en ekologisk grönsaks- och potatisodling där all produktion är KRAV-godkänd. Vandra gärna runt i odlingen med självplock. Du kan också handla i den enkla gårdsbutik som huserar i det gamla mjölkrummet.

The Kitchen Garden

Vid Ätran i Falkenberg ligger The Kitchen Garden Falkenberg – en stor trädgård eller en pytteliten gård som är på drygt ett hektar. Här odlar George och Alice giftfritt med naturens egna verktyg för att värna om jord och miljö.

Ugglarps Grönt

Precis där havet möter den halländska myllan, ligger grönskasodlingen i Ugglarp. Här kan du handla i gårdsbutiken. Ugglarps Grönt är en av Sveriges mest innovativa kreatörer av odlade varor, vilka hittas på exklusiva restauranger runt om i landet.

Hallands Bär

På de böljande fälten mellan Falkenberg och Halmstad odlas långa rader med bär, blommor, grönsaker och vinrankor. Här kan du komma på självplock när det är säsong. Den vackra utsikten kommer på köpet. Här finns även ett sommarcafé med en härlig bärbuffé och en pizzeria.

Vill du få fler tips från Falkenberg?

Varje månad tipsar vi om evenemang och händelser. Du får också sköna utflyktstips till Falkenbergs smultronställen. Så häng med!

Namn

Din e-post
Lämna följande fält tomt
Jag samtycker till behandling av mina personuppgifter