Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att surfa vidare accepterar du dessa cookies.

Karibiskt häng på Olofsbo Beach

Mitt på stranden i Olofsbo ligger ett hus som fått nytt liv. Och vilket liv sen. I det här huset trivs man, vill liksom inte åka härifrån. Tänk dig en lång strand, inget som stör vyn, bara havet och klitterna. Lägg så till sköna morgondopp, en beach bar, grymt käk med karibisk twist och skön musik. Det blev verklighet i somras. Nu kan du även sova över.


Margit och Lars Abrahamsson drev under 25 år strandhotell och ett flertal restauranger i Västindien. Sedan valde de Falkenberg. Det började med Glommens Fiskekrog och nu utökar de med Flip Flop Beach Bar & Roomslänk till annan webbplats i Olofsbo.

– När chansen dök upp att ta över den nedgångna Klittergården kände vi direkt att här kan vi skapa en verksamhet som speglar det liv som vi bär med oss från Karibien. Här fanns alla möjligheter att erbjuda våra gäster en inspirerande upplevelse, säger Lars.

Margit och Lars.

Flygansde start

Förra året satte de full fokus på restaurangen och sommaren blev en total succé.

– Vi fick en flygande start och jobbade dygnet runt. Våra gäster uppskattade det vi hade skapat, vilket gör det riktigt kul att nu komma igång med hotelldelen med de 16 rummen.

Har du varit på en tråkig hotellrestaurang någon gång? Glöm det. Det här är en strandrestaurang när den är som bäst. Med hotell. Väldigt praktiskt eftersom du kommer vilja vara kvar.

Interiör från restaurangen på Flip Flop.

Färgstarka rum och grym mat

Den sköna känslan som finns här hittar in i din själ på nolltid. Förbered dig på flower power och färgstarka rum. Här finns gott om roliga detaljer som direkt blir snackisar. Hur ser ditt rum ut? Alla har olika teman där du kommer lära dig om olika historiska händelser. Ett exempel är Woodstock-rummet, här hittar du också musikförslag som antingen tar dig tillbaka eller ger dig nya upptäckter, allt beroende på hur gammal du är.

På Flip Flop serveras mat av hög kvalité skapad av köksmästarna Bobbo Bergström och Patrik Abrahamsson. Bobbo är en världsberömd kock och har många framgångsrika år som krögare bakom sig, både i Europa och Västindien. Patrik som är son till Marigt och Lars och har många års erfarenhet från Argentina, Spanien, London och Västindien där han nu driver en egen restaurang på vintern.

– Bobbo har vunnit den prestigefyllda matlagningstävlingen Årets kock två gånger i Västindien. I ett land med 48 miljoner invånare är det ganska stort, berättar Lars. När han arbetade för oss i Karibien skapade vi ett nytt kök som vi kallar “Eurobbean”. Där blandar vi smaker från Karibien och Europa. Bobbo, Patrik och Margit är bäst i världen på det här så att ha dessa tre i köket på Flip Flop bådar gott, fortsätter Lars.

Fåtölj i restaurnagen på Flipflop.

Karibiska smaker

Margit berättar att det egentligen inte finns någon karibisk mat men det finns karibiska smaker.

– Eftersom öarna koloniserades så kommer mycket av ingredienser och matlagningstekniker från franska, spanska, och afrikanska traditioner men också från italienska och indiska. Så vi jobbar med smakerna. Mycket fisk, papaya, mango. Starkt och sött. Det blir spännande rätter som är en fusion mellan olika kök. Jerkspice är en riktig favorit, säger Margit.

– Hajburgare är mycket populärt i Karibien, men det kommer vi inte servera här i Sverige, vi kommer krydda det som finns här med en twist, maten ska väcka nyfikenhet, avslutar Margit.

Jag frågar dem om det är en utmaning att driva strandrestaurang året runt.

– Tja, vem vill inte vakna till vågornas ljud året om? Ta en walk and talk på en öde strand? Skulle vädret inte vakna på sin bästa sida finns här en inomhusmiljö som inte bryr sig om vädret. Sommar är inte ett väder, det är en känsla, menar Lars.

Surfers bar på Flip Flop.

Olofsbo - en unik plats

Här kommer erbjudas en mängd aktiviteter. Antingen sådant de skapar själva som matlagningskurser, beachvolley, yoga och kitekurser. Eller det som finns runt knuten som turridning, golf och ölprovning. Du kan hyra hela stället för bröllop, möhippa, familjeträff, födelsedagar, konferens eller träningsläger. Att springa i sanden ger garanterat den mest vältränade en del sug i låren.

– Att driva ett sånt här ställe är en livsstil, säger Lars. Vi tänker mer på gästen än på oss själva. Varje detalj är utvald med kärlek och omsorg och vi drivs av att kunna erbjuda något annorlunda. Den här stranden är helt unik i världen. Vi som bor här tänker inte på det men vi har haft utländska gäster som stått här helt hänförda. Det vi gör förstärker bara upplevelsen av denna fantastiska plats, avslutar Lars.

Gör ett besök och jag tror du kommer att hålla med!

Mer om Olofsbo

Standen i Olofsbo.

Recept: Flip Flops Rum Punch

Har du hört talas om Rum Punch och vet du var drinken kommer ifrån? Ordet punch betyder fem på sanskrit (indiskt språk) och drinken består av just fem ingridienser; alkohol, socker, citron, vatten och te eller kryddor. Drinken kom till England genom sjömän och anställda i East India Company under tidigt 1700-tal. Sedan hittade den även till Karibien och blev Västindiens nationaldrink känd som Rum Punch. Det vanligaste beskrivningen av drinken görs på rim: “One of sour, two of sweet, three of strong and four of weak”

Recept för 6 personer

  • 6 cl limejuice
  • 12 cl sockerlag ( kokad )
  • 30 cl mörk rom
  • 25 cl ananasjuice
  • 25 cl apelsin juice
  • 10 cl Greandine
  • 6 cl angostura bitter

Fyll glasen till hälften med is, häll därefter i den färdigmixade rumpunchen, garnera med apelsin, avsluta med riven muskot på toppen. Skål!

Flaskor på rad i baren.

Hitta hit

  1. Havsvägen 19, Falkenberg

Relaterat

Vill du få fler tips från Falkenberg?

Varje månad tipsar vi om evenemang och händelser. Du får också sköna utflyktstips till Falkenbergs smultronställen. Så häng med!

Namn

Din e-post
Lämna följande fält tomt
Jag samtycker till behandling av mina personuppgifter