Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att surfa vidare accepterar du dessa cookies.

Januaris campingdröm

Januari är vad det är. Regnet är ständigt närvarande, barnens ytterkläder blir aldrig riktigt torra och hela tiden vet man att det när som helst kan börja snöa.

Det är då man inte får glömma vad som finns framför oss. Ljuset i tunneln. Fyrtornet i horisonten. Campingsäsongen.


Den täta värmen går nästan att skära i, tälttyget vars färg lyses upp av morgonsolens strålar och doften från dess plastiga tyg. Till och med doften är varm. Att vakna i ett tält påminner om tillfällen i ens barndom då det kunde somnas lite varstans och världens ljud förändrades någonstans i periferin, när vuxna hade kalas på avstånd eller när en tv stod på längre bort i rummet. Ljud och rörelser hörs tydligt men ändå så dovt. Speciellt fåglar och barn.

Man har svårt att orientera sig precis i själva uppvaknandet men till slut avslöjar underlaget var du befinner dig.
Kalla kondensdroppar från natten fuktar tältets insida och ju högre och tydligare omgivningens ljud blir, desto mer påtagligt blir det att det är dags att kliva upp och ut.

Själva entrén till världen och den aktuella dagen blir så mycket mer symbolisk när det sker från ett tält.
Det tillfredsställande ljudet av dragkedjan som dras upp låter mer än alla andra dragkedjor i världen men det är inte det som är själva crescendot i entrén. Nej, det är när ansiktet sakta rör sig från tältets instängda och kvava värme ut i den friska, fria luften. Som när ansiktet bryter vattenytan från ett flera sekunder långt dyk och man drar in så mycket luft man kan i lungorna.

De barfota fötterna möter det ännu kalla och daggvåta gräset när du ser upp mot måsars låga flygningar. Deras skri vittnar om havets närhet och dess salta doft får dig att tänka på sand och vass. Du visste redan när tältduken lyste upp dig ur din sömn att det här skulle bli en fin dag.

Nyvakna barn hinner knappt äta frukost eftersom de ska springa och leka med sina nyfunna vänner några tält bort.
Dagens första kaffekopp smakar på något sätt bättre när kroppen har kvar sin stelhet från nattens underlag. Du sträcker på dig och en granne några meter bort nickar ett ”God morgon” med sin kaffekopp och ler. Framför dig har du total avslappning, grill, kanske lite bad.
Ni vet båda två att det här är livet. Det här är er sommardröm.


Börja drömma redan nu och utforska Falkenbergs campingutbud här.länk till annan webbplats


Relaterat

Vill du få fler tips från Falkenberg?

Varje månad tipsar vi om evenemang och händelser. Du får också sköna utflyktstips till Falkenbergs smultronställen. Så häng med!

Namn

Din e-post
Lämna följande fält tomt
Jag samtycker till behandling av mina personuppgifter