Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att surfa vidare accepterar du dessa cookies.

Information Covid-19

Vi är måna om att du hittar rätt information när det gäller hur Coronaviruset Covid-19 påverkar Falkenberg. Läs mer här (uppdaterad 2020-11-24):


Folkhälsomyndigheten har tillsammans med Region Hallands smittskyddsläkare beslutat om skärpta allmänna råd i Halland vilka gäller fram till 13 december 2020. Falkenbergs kommun uppmanar invånare, företag och besökare att följa råden.

Skärpningen i Halland görs för att stoppa den snabba smittspridningen.
– Läget är allvarligt. Vi behöver se de skärpta allmänna råden som regler att följa så långt det bara är möjligt, säger Per Svensson (S), kommunstyrelsens ordförande.

Här är råden

  • Avstå från att vistas i inomhusmiljöer som butiker, köpcentrum, museer, bibliotek, badhus och gym. Nödvändiga besök i exempelvis livsmedelsbutiker och apotek kan göras.
  • Avstå från att delta i exempelvis möten, konserter, föreställningar, idrottsträningar, matcher och tävlingar. Detta gäller dock inte idrottsträningar för barn och unga födda 2005 eller senare.
  • Om möjligt undvika att ha fysisk kontakt med andra personer än de som man bor tillsammans med. Det innebär bland annat en avrådan från att arrangera eller delta i en fest eller liknande socialt umgänge.

Nödvändig närkontakt, som vid exempelvis vårdbesök och medicinska undersökningar, omfattas inte av rådet. Det är dock viktigt att tänka på att den som har symtom som kan vara covid-19 ska undvika all nära kontakt med andra.

Beslutet omfattar också skärpta allmänna råd för verksamheter – som exempelvis butiker, köpcentrum och idrottsanläggningar – och arbetsplatser i länet:

  • Alla verksamheter i regionen eller regiondelen bör vidta åtgärder så att var och en ska kunna följa de allmänna råden vid lokala utbrott av covid-19. Det kan till exempel innebära att verksamheten minimerar antalet besökare vid samma tidpunkt, öppettiderna anpassas och verksamheterna erbjuder digitala alternativ.
  • Arbetsgivare bör vidta åtgärder för att anställda ska kunna följa de allmänna råden vid lokala utbrott av covid-19. Det kan vara åtgärder som att uppmana personalen att arbeta hemifrån, erbjuda utökade förutsättningar för att arbeta hemifrån och att tjänsteresor, konferenser och andra fysiska möten skjuts upp.

Max åtta personer vid allmänna sammankomster

Den 23 november beslutade Länsstyrelsen i Hallands län om ett publiktak på åtta personer i Halland för allmänna sammankomster och offentliga tillställningar. Detta i samråd med Folkhälsomyndigheten samt smittskyddsläkaren i Halland. Publiktaket på åtta personer gäller från och med 24 november och gäller tills vidare. Med undantag för sammankomster för religionsutövning som hålls med anledning av dödsfall, om antalet deltagare inte är fler än 20.

För återbetalning av biljetter kontkata Falkenbergs Turistinformation: 0346-88 61 01

Verksamheter stänger eller anpassas till råden

Falkenbergs kommun anpassar eller stänger vissa av sina verksamheter för att kunna följa de nya råden. Verksamhetsförändringarna gäller så länge de skärpta allmänna råden gäller. Dessa verksamheter påverkas:

Argus
Biblioteket är endast öppet för lån och återlämning av lån. Vi uppmanar besökare att inte stanna kvar i lokalerna. Turistinformationen stänger fysiskt men går att nå på telefon och mail. Gymnasieskolans verksamhet är öppen som vanligt.

Biblioteken i hela kommunen
Biblioteken är öppna för lån och återlämning av lån. Vi uppmanar besökare att inte stanna kvar i lokalerna.

Kulturskolan
Kulturskolans verksamhet övergår till distansundervisning. Kulturskolan återkommer med mer information till berörda elever och vårdnadshavare.

Träffpunkter för seniorer och Mötesplats Mölle
Verksamheterna är stängda.

Öppna förskola
Gullvivans öppna förskola och den öppna förskolan på familjecentralen Skogstorp stänger från och med torsdagen den 5 november.

Klitterbadet
Klitterbadet stänger för allmänheten. Har du ett träningskort eller simkort fryser vi detta och förlänger med den tid som anläggningen har stängt. Kortet kommer aktiveras när de allmänna råden ändras. Detta kommer att ske automatiskt.
Klitterbadet är öppet för grundskolans simundervisning och föreningsverksamhet för unga födda 2005 eller senare. Omklädningsrum kommer att vara öppna för förening- och skolverksamhet och kommer då att anpassas för respektive aktivitet.

Kommunala idrottsanläggningar
Anläggningarna är endast öppna för idrottsverksamhet som riktar sig mot barn och unga födda -05 eller senare. Undantaget är elitidrott.

Falkenbergs ishall
Ishallen är stängd för allmänhetens åkning.

Våra äldreboenden
Vi uppmanar dig som planerar ett besök på ett av våra äldreboenden att vänta till dessa att de skärpta allmänna råden inte gäller. Vill du ändå besöka ett äldreboende krävs en föranmälan.

Designmuseet Rian
Museet stänger tills vidare.

UngFbg
Stänger sin öppna verksamhet. Anpassade aktiviteter sker framförallt utomhus eller digitalt.

Gröna gatan
Håller stängt.

Fritidsbanken och Återbruket
Håller stängt.

Mer information

Falkenbergs kommun följer aktivt händelseutvecklingen kring det nya coronaviruset. De ser kontinuerligt över hur det kan påverka kommunens verksamheter och följer de rekommendationer som Folkhälsomyndigheten och andra ansvariga myndigheter ger. Håll dig uppdaterad härlänk till annan webbplats

Ring det nationella informationsnumret 113 13 om du andra har frågor om Coronaviruset Covid-19.

Du kan också läsa mer på Folkhälsomyndighetens webbplatslänk till annan webbplats.

Relaterat

Vill du få fler tips från Falkenberg?

Varje månad tipsar vi om evenemang och händelser. Du får också sköna utflyktstips till Falkenbergs smultronställen. Så häng med!

Namn

Din e-post
Lämna följande fält tomt
Jag samtycker till behandling av mina personuppgifter