Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att surfa vidare accepterar du dessa cookies.

Handla REKO-ring i Falkenberg

I Falkenberg älskar vi bra mat och att handla lokalt av alla duktiga producenter. Det finns ett enkelt sätt att handla direkt utan mellanhänder. Du har säkert hört talas om REKO-ring, det har funnits i Falkenberg ett tag. Utlämningen sker på gamla Coops parkering där det är gott om plats och lätt att hålla avstånd.


Minns du Kajsa Kavat? Astrid Lindgrens drivna lilla marknadsknalle som hjälpte sin mormor med de hemkokade karamellerna när hon hade brutit benet? Lite den känslan får man när en handlar på Reko Ring. Inramningen är kanske inte charmiga torgstånd. Men möjligheten att komma nära dem som skördat, förädlat, bakat och lagat finns igen. Här kan du ställa frågor som hur djuren fötts upp, hur processer går till eller kanske be om ett recept som passar det du just inhandlat. Helt enkelt en schysst möjlighet att prata med dem som tillverkat maten du äter.

REKO-ring Falkenberg – så här funkar det

REKO står för Rejäl Konsumtion. Färsk mat, lokalt producerad och av hög kvalité. Varannan onsdag kan du nu komplettera din vanliga stormarknadshandling med ett superlokalt utbud mitt i stan. Men tänk på att du måste boka i förväg vad du vill köpa.

1. Gå med i Facebookgruppen Reko Ring Falkenberglänk till annan webbplats.

2. När du är medlem i gruppen kan du se alla inlägg i flödet. Inför varje försäljning annonserar producenterna ut sina varor i inlägg, med pris och information om hur betalningen går till.

3. Du beställer genom kommentera inlägget och producenten bekräftar din beställning. Alla affärer görs upp i förväg så du kan inte handla på plats. Utlämningen sker onsdagar udda veckor mellan 17.45-18.30 på gamla Coops parkering.

För uppehåll eller avvikelser så finns all information i Facebookgruppen.Relaterat

Vill du få fler tips från Falkenberg?

Varje månad tipsar vi om evenemang och händelser. Du får också sköna utflyktstips till Falkenbergs smultronställen. Så häng med!

Namn

Din e-post
Lämna följande fält tomt
Jag samtycker till behandling av mina personuppgifter