Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att surfa vidare accepterar du dessa cookies.

Halland - Lilla Italien

Drömmer du om en semester där vidsträckta stränder blandas med perfekt pizza och lokalproducerat vin? I Halland kan du uppleva det bästa av Italienlänk till annan webbplats, helt utan pass – med en halländsk twist. Här är platserna som ger dig smaken av Italien i Falkenberg:


Napolitansk pizza

Eldsjälarna på Lilla Napoli har en enda uppgift som genomsyrar allt de gör och det är jakten på en fulländad Pizza Napoletana. Alltså en pizza så som den görs på pizzans födelseort, Neapel. Om de lyckas? Kom och prova.

Krämig gelato

På Kullängs Påtår kan du njuta av hemgjord gelato på ekologisk mjölk från granngården Kullsgärde. I caféet finns också varm mat och ett gäng delikata smörrebröd av lokala råvaror. En trevlig oas i Skrea där du både både kan sitta ner och äta & dricka gott eller ta med det goda som takeaway.

Pasta, pizza & tiramisu

Ligger pasta och pizza dig vamt om hjärtat så är ett besök på restaurangen PomoD'oro ett måste. Här serveras genuin italiensk mat, mitt i centrala Falkenberg.

Romerska pizzor

Lisa Lemke och Marcus Nordgren älskar bra pizza, att ha människor runt omkring sig och inte minst så älskar de att laga mat på bra råvaror. Kom och upplev de stenugnsbakade pizzorna och den sköna stämningen i deras "andra" vardagsrum på Skrea Backe.

Hemvevad pasta

Högst upp på Skrea Backe, med vidunderlig utsikt över vinodling, åkrar och ängar, har Skrea Matbruk slagit upp sina portar.

Vingård med romerska pizzor

På de böljande fälten mellan Falkenberg och Halmstad odlas långa rader med bär, blommor, grönsaker och vinrankor. Här kan du komma på självplock när det är säsong. Den vackra utsikten kommer på köpet. Här finns även ett sommarcafé med en härlig bärbuffé och en pizzeria.

Vill du få fler tips från Falkenberg?

Varje månad tipsar vi om evenemang och händelser. Du får också sköna utflyktstips till Falkenbergs smultronställen. Så häng med!

Namn

Din e-post
Lämna följande fält tomt
Jag samtycker till behandling av mina personuppgifter