Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att surfa vidare accepterar du dessa cookies.

Gör stan

I Falkenberg kan du uppleva den lilla stadens charm. Strosa på torget, shoppa i småbutiker, kolla in en ny designutställning, ta en långfika, åk lite bräda eller lyssna på bruset från ån. Stan är din!


Kvinna som går på Nygatan med shoppingkassar.

Skön shopping

I Falkenbergs innerstad hittar du en blandning av välkända kedjor och unika butiker, både stora och små. Strosa längs de pittoreska kullerstensgatorna och upptäck design- och trendiga klädbutiker. Innerstadens caféer, konditorier och pubar erbjuder sköna shoppingpauser för alla smaker. Nöjer du dig med shopping efter en stund och hellre softar i skön miljö, tar du dig på fem minuters promenad till Vallarnas Friluftsområde.

Torgmys mitt i stan

Mitt i centrum finns det klassiska stortorget. Här kan du stilla din hunger med en fluffig och sammetsmjuk portion potatismos från Torggrillen. De tillagar varje dag 150 kilo potatis från lokalt odlade King Edwards. Ta sen en glass i SIA Glass egen glasskiosk vid Rörbeckstorget. När du ätit klart, kika in på turistinformationen på Holgersgatan 11, här får du mer tips på sådant som du inte får missa när du är i Falkenberg.

Tullbron

Över Ätran tornar den bastanta stenbron upp sig och står där tryggt oavsett vattennivå och virvlande strömmar. Tullbron som byggdes på 1750-talet är Falkenbergs mest kända byggnadsverk och är idag skyddad som byggnadsminne. Har du en stund över, ställ dig vid bron och titta ut över Ätran. Den brusar, glittrar och lever sitt eget liv, ett skådespel att njuta av året runt.

Vackra vyer längs Doktorpromenaden

Längs med Ätran slingrar sig Doktorpromenaden, en rogivande promenad med stolta träd som ramar in med sina kraftiga trädkronor. Genom stora rhodedendronbuskar går små smala trappor och stigar som tar dig upp till Vallarnas friluftsområde, lekplats, skatepark och mycket mera. Här samsas flanörer, stavgångare, barnfamiljer, hundägare och löpare. Doktorspromenaden är två kilometer lång och uppfördes av Gustaf Adam Ehrengranath som var stadsläkare i Falkenberg år 1856-1877.

Designmuseet

I Gamla stan hittar du Rian designmuseumlänk till annan webbplats, ett vackert hus i tegel vid Ätran. Museet genomsyras av kreativitet från golv till tak. Här ryms nyskapande design och folkkär formgivning i allt från industridesign till konsthantverk. Gå en guidad visning av utställningarna och slå dig ner i caféet där du kan bläddra i fräscha designtidskrifter.

En god bit mat

I Falkenberg värnar vi våra lokal råvaror och det som förädlas i vårt välsmakande skafferi. Vill du sitta på finrestaurang listad i white guide, ha rejäl husmanskost eller hellre ta något rykande färskt från en food truck? Du hittar mängder med favoritställen bland våra restauranger så botnaisera och boka ditt bord!

Folk på uteserveringen på Rådhustorget.


Relaterat

Vill du få fler tips från Falkenberg?

Varje månad tipsar vi om evenemang och händelser. Du får också sköna utflyktstips till Falkenbergs smultronställen. Så häng med!

Namn

Din e-post
Lämna följande fält tomt
Jag samtycker till behandling av mina personuppgifter