Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att surfa vidare accepterar du dessa cookies.

Fika- och shoppingstopp hos Annies Stuga

Glommen är en sann idyll, men det är inte bara hamnen och närheten till havet som gör platsen speciell. Här bor och verkar människor som gärna bjuder dig hem till sig. Som Malin Kårdal. I ett gårdshus på tomten driver hon den mysiga lilla butiken Annies Stuga. Och på sommaren kan du även ta en fika och en härlig paus i trädgården.


Fiskebåt i fden, småbåtshamn i bakgrunden.

Ett brygghus blir inredningsbutik

Till huset på Glumstensvägen 25 flyttade paret Malin Kårdal och Lars Andersson för över 20 år sedan. Innan dess bodde Lars mormor och morfar här. Intill boningshuset låg ett gammeldags brygghus och paret funderade länge på vad de skulle hitta på med huset.

- Jag tycker det är så mysigt med små butiker ute på landet, man ser en skylt och gör ett spontant stopp, ett sånt ställe ville jag också skapa, berättar Malin.

2012 stod det klart. En inredningsbutik skulle det bli! Och Lars mormor fick ge namn åt den; Annies Stuga.länk till annan webbplats

Här finns något för alla

Tanken var att renovera lite grann, men som så ofta när man börjar ett sådant här projekt så blev det en totalrenovering.

- Jag minns hur glada och nöjda vi blev över resultatet. Butiken såg ut som ett vardagsrum och det var nästan så vi inte ville att någon skulle köpa något. Det var så fint, minns Malin och skrattar.

Efter ett tag tog hon in kläder i sortimentet, ett mycket uppskattat inslag visade det sig, och som nu tar nu allt större plats i butiken. Malin är mån om att det ska finnas något för alla. Förutom inredning och kläder finns här även presentartiklar och delikatesser. Det är mest kvinnor som handlar i butiken men de män som tittar in ska också hitta något som passar dem menar Malin.

Malin visar kläder i butiken.

Välkommen året runt

Annies Stuga är öppet tors-sön året runt. Under sommaren är det såklart högre tryck. Malin har också en skara fasta kunder som kommer varje sommar. Det är möten med människor som är det bästa med att driva butik. Men man kan undra om hon inte känner sig uppbunden.

- Inte alls, när det kommer folk så är det värt det, och det kommer kunder även den finaste sommardag. Jag ser många av mina kunder som vänner och ett besök här är så mycket mer än ett inköp. 

Malin har även en webbutik på hemsidanlänk till annan webbplats så kunderna kommer numera allt i från Kalix till Ystad.

Foodtruck i trädgård.

Kom på fika!

Malin har många strängar på sin lyra. Hon har länge haft ett stort intresse för matlagning och driver sedan flera år bloggenlänk till annan webbplats och instagramkontotlänk till annan webbplats Malin's Diner. Förra året kom det en nyhet till Annies Stuga. En sällsynt charmig foodtruck står nu i trädgården där hon kan kombinera sina intressen. Dessutom har det saknats fikamöjligheter i Glommen. Det finns finrestaurang och pizzeria men ingenting där emellan.

Men nu erbjuds det sommartid både baguetter och fika. Trädgården har blivit en oas för såväl shoppingsugna som cyklister. Kattegattleden går förbi och Annis Stuga har blivit ett välkommet stopp för trötta ben.

- Många stannar en bra stund i trädgården. En norsk familj som cyklade lade sig och sov på liggunderlag under träden. Andra har satt sig och läst och tagit en längre paus. Här är familjärt och det är helt okej. En del har suttit kvar fast jag stängt butiken för dagen, berättar Malin.

Närbild på muffins och dricka.

Livet i Glommen

Innan Malin träffade Lars hade hon, trots att hon är falkenbergare, inte ens varit i Glommen. Då någon gång på 90-talet lockade det inte alls att bo här. Annat är det nu när hon kan knappt tänka sig att lämna stället som blivit hennes plats på jorden. Malin har ett vanligt jobb också, på skolan bara ett stenkast bort. Något som är perfekt att kombinera med Annies Stuga som kräver mer av hennes tid på sommaren då även caféet är igång. Ja hela familjen håller faktiskt till i Glommen. Även om brygghuset på tomten blev inredningsbutik så driver Lars nu Glommens bryggerilänk till annan webbplats vid infarten till samhället.

Så ta en tur hit, njut av de storslagna vyerna, havet och Morups Tånge. Men missa inte de trivsamma stoppen hos människor som verkar här och samla på dig härliga minnen och upplevelser.

Fler tips på stopp i Glommen hittar du här>>

Malin bakon disken i inredningsbutiken.

Hitta hit

  1. Annies Stugalänk till annan webbplatsGlumstensvägen 25, Glommen

Relaterat

Vill du få fler tips från Falkenberg?

Varje månad tipsar vi om evenemang och händelser. Du får också sköna utflyktstips till Falkenbergs smultronställen. Så häng med!

Namn

Din e-post
Lämna följande fält tomt
Jag samtycker till behandling av mina personuppgifter