Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att surfa vidare accepterar du dessa cookies.

Falkenbergs Turistinformation flyttar till Argus

Den 8 juni 2020 flyttar Falkenbergs Turistinformation in i Falkenbergs nya kunskaps- och kulturcentrum Argus. Samtidigt blir det utökade öppettider och bättre tillgänglighet.


En turistinformation för besökare och invånare

Runt om i Sverige ser vi turistbyråer som stänger. I många fall med hänvisning till svikande fysiska besökssiffror och nya digitala möjligheter. I Falkenberg är vi dock övertygade om att vi kan utveckla digitala möjligheter samtidigt som vi erbjuder ett bra värdskap. När Argus öppnar den 8 juni kommer du hitta Falkenbergs Turistinformation i huvudentrén.

I byggnaden hittar du också Stadsbiblioteket, Falkenbergs Gymnasieskola, Kulturskolan och UNGFBG. Genom att finnas i Argus når vi nu människor som inte tänker på att besöka turistinformationen i sin egen stad. De får möjlighet att inspireras till att upptäcka mer av Falkenberg.

– Det blir en information för platsen Falkenberg som riktar sig till besökare men nu på ett naturligare sätt även till invånare. De kommer kunna låna böcker, fika i caféet, boka biljetter och få tips på aktiviteter - allt på samma plats och vid samma tillfälle, säger Åsa Bengtsson ansvarig för Falkenbergs turistinformationer.

Två kvinnor sitter på en grön soffa framför det som ska bli nya turistinfomrationen i Argus.

Uttökad turistinformation

Falkenbergs Turistinformation kommer att fungera som en reception för hela byggnaden samtidigt bedrivs verksamhet och biljettförsäljning som vanligt. I och med att det är en information för huset så kommer öppettiderna utökas. Året runt är det efter den 8 juni öppet:

  • Måndag-fredag kl. 10.00-19.00
  • Lördag kl. 10.00-14.00
  • Söndag kl. 12.00-16.00

För arrangörer

Destination Falkenbergs övriga personal sitter kvar i lokalerna på Holgersgatan 11. För hjälp med biljettupplägg vänder du dig precis som vanligt till camilla.johansson@falkenberg.se. Affisher i A3 eller 50x70 cm lämnas in till turistinformationen på nya adressen Holgersgatan 7.

Arrangerar du ett evenemang i Falkenberg fyller du som vanligt i det här formuläret för att komma med i evenemangskalendern på falkenberg.se.

Efter nästan 20 år på Holgersgatan 11 flyttar alltså Falkenbergs Turistinformation ca 100 meter till Holgersgatan 7.
Vi ses där efter den 8 juni!

Stort rött tegelhus med skylten: Turistinformation.

Vad betyder egentligen Argus?

Om du undrar över namnet på Falkenbergs nya kunskaps- och kulturcentrum så kommer en kort förklaring här:

Falkenbergaren Olof von Dalinlänk till annan webbplats var en av 1700-talets stora kulturpersonligheter. I sitt arbete som journalist och författare förnyade han det svenska språket. Inte minst genom tidskriften Then swänska Argus som han gav ut 1732-34. Där använde han ett språk som var lätt att förstå och nytta blandades med nöje och en hel del satir i upplysningstidens anda. Argus är en figur i grekisk mytologi med hundra ögon, precis så ville Dalin observera allt som rörde sig i samhället. Argus har alltså lokal anknytning genom Olof von Dalin som gjorde avtryck som journalist, bibliotekarie och rikshistoriker, något som är väldigt passande med tanke på husets verksamheter. Därför valdes Argus ut bland över 80 namnförslag.

ny adress

  1. Holgersgatan 7, Falkenberg

Relaterat

Vill du få fler tips från Falkenberg?

Varje månad tipsar vi om evenemang och händelser. Du får också sköna utflyktstips till Falkenbergs smultronställen. Så häng med!

Namn

Din e-post
Lämna följande fält tomt
Jag samtycker till behandling av mina personuppgifter