Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att surfa vidare accepterar du dessa cookies.

En dag i Ullared

Gekås Ullared är ett av Sveriges populäraste besöksmål. Hit kommer shoppingsugna besökare från när och fjärran. Men vad är det som gör Ullared så spännande? Följ med när vi möter tre vänner som gör en hel dag i shoppingmeckat. Dessutom hinner de med både äventyr och skön avkoppling.


Det är fortfarande glest mellan bilarna och morgonsolen kastar långa skuggor på parkeringen till Gekås varuhus när de tre vännerna anländer. Lina Röjgren, Jessica Junhall och Lina Berntsson har färdats knapp en halvtimma från sina hem i närheten av Varberg.

- Att vi är här tidigt en torsdag morgon är ingen slump. Vi har planerat dagen noga, berättar Lina med ett leende.

 

Tjejerna står i kö till varuhuset.

 

Rutinerade shoppare

Det är inte första gången tjejerna kommer till Gekås för en dag med shopping och må bra på agendan, de tre är rutinerade i Gekås-gamet.

- Jag har sprungit här sen jag var liten och har både shoppat en hel del och haft mycket skoj med vänner. Här kommer ett bra tips; välj om möjligt en dag mitt i veckan. Då är det lite folk och du kan ta shoppingrundan i lugn och ro, berättar Jessica.

De anländer till Gekås denna torsdag klockan fem i åtta, då är det redan kö utanför men inte farligare än att de kommer in direkt så fort dörrarna låses upp. De har lärt sig att lita på butiksanvariga och följer gången som är smart uttänkt för att du ska få ut så mycket som möjligt av din shoppingdag.

- Jag ser fram emot hela dagen med alla aktiviteter vi har planerat, men den roligaste delen är ändå shoppingen så klart. Har man sällskap av vänner är det ännu bättre, fler ögon som tittar och hittar fler roliga saker, menar Lina.

 

Tjejerna shoppar i varuhuset.

 

Lätt att fynda

Med raska steg och gnisslande kundvagnshjul går färden snabbt till klädavdelningen där shorts och fina hattar provas och fynd görs. Lina B brinner för trädgårdsarbetet, så våra tre vänner styr stegen mot trädgårdsavdelningen.

- Säsongstorget är en favorit, sortimentet här är härligt anpassat efter säsong och så här på sommaren kan du hitta allt du behöver för trädgårdsbestyr, berättar Lina B som passar på och köper en hel del prylar till både trädgården och växthuset.

Efter ett par timmar med shopping i expressfart och en välförtjänt fika, höjer tjejerna ribban. Bokstavligt talat.

- Vi har som sagt planerat in en heldag av upplevelser, så nu går vi till Upzone och får uppleva lite äventyr, berättar Lina R.

 

Äventyrare i Upzone höghöjdsbana.

 

Äventyr på höjd

Up zone Äventyrspark i Ullared är en höghöjdsbana med zipline högst upp på träden i den vackra skogen som omger Gekås. Här tar du dig igenom upp till fyra nivåer med allt högre höjd och svårighetsgrader. Ett säkert äventyr för alla.

- Höghöjdsbanan var väldigt rolig, vi skrattade mycket och glömde bort allt som heter höjdrädsla. Du är helt fokuserad och personalen är fantastiskt pedagogisk, så du tänker aldrig på att vara rädd, berättar Jessica när hon kommit ner på marken igen.

Efter det två timmar långa äventyret känner sig tjejerna varma och vad passar bäst än ett svalkande dopp i sjön.

 

Bastuflotten i Ullared.

 

Avslappnande bad

- Det är en fantastiskt fin sjö med sandstrand, badbrygga, fontän, rutschkana och bastubrygga. Det är väldigt skönt att sitta och slappna av i solen i goda vänners sällskap, berättar Lina B.

Av äventyr och bad blir man hungrig och en härlig och solig dag som denna är en fräsch sallad det givna alternativet. Tjejerna laddar batterierna i salladsbaren.

- Du får komponera din egen sallad och det finns väldigt mycket att välja emellan, säger Lina B.

Med ny energi hämtar tjejerna en kundvagn och tar sig an dagens andra shoppingrunda.

- Det är jättebra att dela upp shoppingen så här. Det du inte bestämt dig för att köpa första gången kan du köpa nu, säger Lina R och skrattar. Ja, shopping är nog ändå det roligaste, säger hon.

 

I frisörsalongen inne på Gekås Ullared.

 

Massor av möjligheter

Med de gula kassarna fulla av fynd styr nu tjejerna sina steg till Hår & Häpna, frisörsalongen på Gekås.

- Nu ska vi göra oss fina, få håret fixat och skämma bort oss med lite andra behandlingar. Tjejerna som jobbar här är jättemysiga och proffsiga, säger Lina B.

- Det är en skön stämning hos personalen på hela Gekås, trevligt och enkelt, det är lätt att trivas här, menar Lina B.

Efter besöket hos Hår & Häpna byter tjejerna om och gör sig fina för dagens grand finale. Kvällens tapas-middag i Vardagsrummet, hotellets lounge som har öppet från fyra-tiden. Vid den sprakande brasan avslutar våra tre vänner dagen med en god middag.

- Vi är jättenöjda med dagen, det här är ett bra sätt att umgås med vänner på, säger Jessica.

Fler tips! Vill du också ta en paus från kundvagnen vid ditt besök? Här hittar du fler tips på utflykter kring Ullared

 

Hitta hit

  1. Danska vägen 13, Ullared


Relaterat

Vill du få fler tips från Falkenberg?

Varje månad tipsar vi om evenemang och händelser. Du får också sköna utflyktstips till Falkenbergs smultronställen. Så häng med!

Namn

Din e-post
Lämna följande fält tomt
Jag samtycker till behandling av mina personuppgifter