Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att surfa vidare accepterar du dessa cookies.

Barnens höstfavoriter

Vackra höstdagar är det härligt att ge sig ut i naturen med en picknickkorg. Andra dagar kanske du vill fly höstrusket genom att gå på bio eller bowla. Det är också kul att stoja och leka i bassängerna på Klitterbadet eller åka över ishallens nypolerade is. Här hittar du tips på evenemang och aktiviteter för både stora och små barn.


Bio

Kliv in i biomörkret och låt dig underhållas en stund. På Stadsbion mitt i Falkenbergs centrum visas filmer för både stor och liten.

Klitterbadet

Klitterbadet har Sveriges enda 50-meters saltvattenbassäng. Här finns plats för både lek och motionssim. Du kan också träna, gå på vattengympa eller få sköna behandlingar.

Bowling

Kör ett träningspass på Falkenbergs Bowlinghall eller boka in en festlig kväll med discobowling. Här kan du också spela shuffleboard.

Falkenbergs Ishall

Gör en utflykt till Falkenbergs ishall. Här kan du åka både med och utan klubba. Glöm inte att du behöver ta med dina egna skridskor.

Askungen 28/10

Följ med på en magisk resa bland möss, styvsystrar och prinsessor. Kommer askungen få sin prins? Dags för nypremiär av familjeföreställningen Askungen på Falkenbergs Teater Smedjan.

Mora Träsk 28/10

Kom och sjung och lek med Mora Träsk till klassiker som Tigerjakten, Fader Abraham och Klappa händerna. Galen, svettig och rolig underhållning utlovas.

Telemakos 29/10

Telemakos är en föreställning full av fantasi och allvar där myten möter verkligheten. I ett badkar utspelar sig ett storslaget äventyr, långt bort från vardagen, fylld av saknad efter en pappa som aldrig kommer hem.

Kulturlov på RIAN: Får fårvandlas! 31/10-1/11

Vad kan man göra av ull? Vi provar nya idéer och kombinationer med ull. Stickdesigner Katarina Segerbrand, Onsala, visar och inspirerar. Ålder: från 6 år. De yngre i vuxens sällskap. Drop-in.

Testa på innebandy

Kom och prova på innebandy under höstlovet hos Falkenbergs Innebandyklubb. Det finns en också hinderbana uppbyggd i hallen och chans att prova på sumobrottning.

Höstlovsfilm i Abild 2/11

Kom och se filmen "Rum 213". För barn från 11 år, yngre barn är välkomna i målsmans sällskap. Filmen börjar 19.00. Såklart kan du köpa popcorn och dricka.

Kulturlov på RIAN: KomTek 2/11

Med inspiration av museets utställningar tillverkas saker som kan röra sig, lysa eller låta. Produkterna kan innehålla mekanik, elektronik eller både och.

Kommissarie Gordon 12/11

Kommissarie Gordon är paddan som älskar kakor. Tillsammans med musen Paddy löser de mysterier och ägnar sig åt de stora tankarna.

Den lille prinsen 18/11

Arabiska Teatern turnerar i höst med en av världens mest populära berättelser på arabiska. Vi får följa den lille prinsens äventyr på olika planeter. En berättelse fyllde av glädje, sorg och betraktelser över livet.

Ljusfest 17/11

1000-tals lyktor under samma himmel, under samma kväll.

Nallekonsert 19/11

Två världsartister spelar gitarr så att man nästan inte tror att det är på riktigt. De har en fråga: Hur låter världens musik? Tag med egen nalle!

Smultronställen

Leta runt sjöar, längs kusten, utmed Ätrans vindlande väg genom berg och skogar, och du ska snart finna något av Falkenbergs alla smultronställen. Väl framme möts du av något andlöst vackert, rofullt eller oväntat spännande. Det bästa med smultronen är att de finns året om.

Upzone Äventyrspark

Här väntar ett hissnande äventyr för hela familjen i form av linbanor, nät, tunnlar, klätterväggar och lianer, allt placerat högt uppe bland träden. Anta utmaningen och häng med upp.

Mini-zoo & Äventyrsbana

Efter en stund på Vallarnas Lekpark är du redo för nya äventyr. Följ stigen in i skogen bakom lekparken och säg hej till getter, får och olika fåglar. Här finns också en klurig hinderbana där du kan balansera på stockar.

Vallarnas Skatepark

I skateparken vid Vallarna kan du öva åkning och trix med både skatebord och kickbike. En riktigt skön och aktiv hang-out för alla som gillar att åka bräda.

Falkenberg DiscGolf Park

Ta med familjen, kompisgänget eller kollegorna på en kul aktivitet mitt i Vallarnas vackra friluftsområde. Discgolf kan alla spela, det enda som behövs är en frisbee.

Vallarnas Lekpark

Här finns ett riktigt paradis för alla leksugna barn. Om du inte vill klättra, gunga eller åka rutschkana kan du njuta av solen och naturen vid någon av sittplatserna under björkarna. Glöm inte kaffekorgen.  

Vallarnas Parkourpark

Över, under, hoppa, klättra... I en parkourpark finns inga regler. Du tar dig genom banan på ditt eget sätt och efter dina förutsättningar.

Lekplatser

I Falkenberg finns det gott om platser där barnen kan bli av med spring i benen. Kika på kartan i länken för att hitta till närmaste oas för leksugna barn.

Elisgården

Spendera en skön dag på landet i nostalgisk miljö. Den charmiga bondgården för tankarna till Emils Katthult. Här kan du fika på hembakat, kika i handelsboden och låta barnen leka och lära om djur och natur.

SIA Glass

På SIA Glass i Slöinge används bara råvaror av högsta kvalitet och givetvis görs glassen av äkta grädde. Här kan du shoppa glass och slå dig ner i glasscafét och komponera ihop din egen favoritstrut.