Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att surfa vidare accepterar du dessa cookies.

5 tips under Skördetid i Halland

Den här tiden på året slår Halland upp sitt välsmakande skafferi som erbjuder nyskördade läckerheter och härliga evenemang med mat och dryck i fokus. Här är det enkelt att hitta bra mat som är odlad och lagad med kärlek, så kom och njut av skördetiden!


Välkommen hem till oss

I Halland är det nära mellan smultronställena, de små överraskande ­hemma-hos ­restaurangerna­ trängs med mysiga gårds­butiker­ och ­passionerade odlare. På din väg genom Halland ­kommer du att få träffa ­människorna bakom maten och uppleva den ­halländska matkulturen på riktigt. Här har vi samlat fem härlig tips i Falkenberg:

Kvinna och man vid en disk.

Kilagårds gröna

Precis längs med Kattegattleden hittar du John & Linnea på Kilagårds Grönalänk till annan webbplats, här på den gamla sparrisfarmen utanför Falkenberg lever de sin dröm med djur och odling. I den röda ladugården finns numera en genuin och pittoresk gårdsbutik där gårdens egna varor blandas med väl utvalda halländska producenter.

På Kilagårds Gröna kan du titta på gårdens djur som får och höns, plocka sensommarblommor, njuta av halländsk fika och handla med dig egenproducerade varor hem.

Prostens utemiljö.

Prostens Pizza

Hos Marcus Nordgren och Lisa Lemke på Prostens Pizzalänk till annan webbplats får du vedeldade pizzor i romersk stil, bakade med massa kärlek och riktigt bra råvaror från handplockade lokala leverantörer. Slå dig ner i trädgården och njut av tunna, krispiga pizzor och goda drycker. Vill du lära dig göra egna magiska pizzor? Under sensommaren och hösten kan du passa på att boka in dig på Marcus pizzakurser och träna dig i att baka pizza som ett proffs.

Lis Mejeri.

Lis Mejeri

Lis Mejerilänk till annan webbplats väntar dig en upplevelse utöver det vanliga. Johan lagar mat från naturens skafferi och här får du smaka på spännande lokala och oväntade smaker gjorda med mycket kärlek. När du går in i Johans och Rinas gamla mejeri i Stafsinge så är det enda du vet att du kommer att bli överraskad. Skynda dig att boka, platserna går åt fort!

Dukat bord.

Solhaga Kök & Salonger

I det stora röda boningshuset På Solhaga Stenugnsbagerilänk till annan webbplats hittar du spannmålsrestaurangen Solhaga Kök & Salonger. Här lagar man utifrån vad naturen har att erbjuda för tillfället, och samarbetet med de lokala producenterna är starkt. I salongerna kan du njuta av allt från långfrukost till kvällsmeny.

Händer som plockar i blommor.

Bloms Gård

Hönsen struttar omkring fritt och kacklar sådär hemtrevligt. Blommorna i självplocksodlingen strålar ikapp med solen. En vilsam vy över åkrar, ängar och skog. Det här är Bloms Gårdlänk till annan webbplats och Jackie Bloms vardag och arbetsplats. Jackie månar om att det ska finnas ett kretslopp med gårdsdjuren, de vilda djuren och allt annat levande i odlingarna. Målet är att odla sjyst med naturen och att du ska kunna köpa sjyst och närproducerad mat. Välkommen till gårdsbutiken och självplocket!

Så när du vill ha det äkta och genuina, med saltstänkt smak från havet under sensommaren då ska du bege dig ut i skördetid i Halland. Hitta fler sköna upplevelser härlänk till annan webbplats

Grafik

Relaterat

Vill du få fler tips från Falkenberg?

Varje månad tipsar vi om evenemang och händelser. Du får också sköna utflyktstips till Falkenbergs smultronställen. Så häng med!

Namn

Din e-post
Lämna följande fält tomt
Jag samtycker till behandling av mina personuppgifter