Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att surfa vidare accepterar du dessa cookies.

5 tips på vintriga utflykter

En klar och vindstilla vinterdag är det skönt att ge sig ut i friska luften och äta picknick vid en brasa. Här är fem tips på grillplatser i vackra och spännande miljöer i Falkenberg. Så klä dig efter väder och packa ner lite smått och gott så är du redo!


Flicka som åker skridskor på sjö.

Ljungsjön

Kombinera en skön promenad med grillning. Ljungsjön ligger bara en mil öster om Falkenbergs centrum. Vid den lilla badplatsen står grillen redo, ta bara med dig vad du behöver. Parkeringen är precis intill så du behöver inte släpa på matsäck eller ved. Promenaden runt sjön är ca 4,5 kilometer. Skulle isen har lagt sig så ta med skridskorna!

Hittat till Ljungsjön

Familj på skidor.

Ätrans Skidcenter

Om kylan kommer sätter snökanonerna igång vid Ätrans Skidcenter. Då kan ni susa fram på längdspåret, åka pulka och fylla på med energi vid grillplatsen. Utrustning hyr du gratis.

Hitta till Ätrans Skidcenter

Garnberget

Långasand är en av Falkenbergs fina, långgrunda sandstränder. Men för den som inte är så badsugen i januari finns i norra änden Garnberget. En helt fantastisk plats för en vinterpicknick. Med bord och bänkar och grillstäder har du första parkett mot havets oändliga horisont. Välj en vindstilla dag när solen är på väg ner i havet, då är här extra magiskt.

Hitta till Långasand


Kvinna promenerar på snöig stig med hund.

Knobesholmssjön

Om du kan bära grilltillbehören ca en kilometer är Knobesholmssjön också en fin plats att göra en utflykt till. Ute på en udde finns ett vindskydd och grillplats. Precis som vid Ljunggsjön finns en promenaden runt sjön som är ca 4,4 km.

Hitta till Knobesholmssjön


Isformationer.

Yngeredsforsen

Här finns inte bara vacker natur. Du kan också ta del av den intressanta historien om hur det en gång byggdes en kraftstation här. Det är bara att följa den välmarkerade stigen, informationsskyltarna dyker upp längs vägen. Vid Döda Fallet finns grillplatser och bord med bänkar, där det är perfekt att packa upp matsäcken. Har du tur har det bildats fina isformationer över vattenfallet. Håll koll på barnen så de inte springer för nära branten mot fallet.

Hitta till Yngeredsforsen

Relaterat

Vill du få fler tips från Falkenberg?

Varje månad tipsar vi om evenemang och händelser. Du får också sköna utflyktstips till Falkenbergs smultronställen. Så häng med!

Namn

Din e-post
Lämna följande fält tomt
Jag samtycker till behandling av mina personuppgifter