Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att surfa vidare accepterar du dessa cookies.

5 mysiga fik i Falkenberg

Nu är hösten här med besked. Då sätter du enkelt guldkant på tillvaron genom att unna dig en riktigt lång fika tillsammans med en god vän. Ge dig ut i rusket och dyk in i trivsamma miljöer på stadens olika caféer. Här är fem tips:


Kaffe och tårta på assiett.

Stålboms

Ett av Falkenbergs äldsta konditorier har vuxit till något mycket mer. Stålboms är konditori, bageri, café, lunchservering och musikscen. Livet är för kort för att inte unna sig en lång fika. Så tycker man på Stålboms konditori och visst har de rätt. Det är lätt att bli sittandes länge i den charmiga miljön. Här finns inget wifi - att prata med varandra är en direkt uppmaning! Stålboms är med på den ärofyllda listan White guide. Fika på Stålboms.

 

Fylld cafédisk på Borgmästargården.

Borgmästargården

I den gamla borgmästarvillan drivs idag café och konditori. Ta en kaffe och macka i farten eller sitt ner i lugn och ro och njut av smörrebröd på danskt rågbröd, varma mackor på levainbröd eller dagens sallad. Här finns också massor av godsaker och klassiskt vetebröd. I köket kombineras traditionellt hantverk med nytänkande. Frukosten här är något alldeles extra. Och miljön är en fröjd för ögat. Borgmästargården är också listad i White guide. Fika på Borgmästargården

 

Fikabord med kakor och kaffe.

Annas Bakgård

I ett av Falkenbergs äldsta hus ligger Annas Bakgård. I en gammaldags och charmig miljö kan du fika på hembakade kakor, bakverk och välsmakande smörgåsar och dricka nypressad frukt- och grönsakjuice. Här kan du också göra din egen våffla, sylten är såklart hemgjord av halländska bär. Dagens lunch serveras torsdag och fredag för den mer hungrige. Annas Bakgård är hundvänligt så här finns även fika till fyrbenta gäster. Fika på Annas Bakgård

 

Två tjejer fikar på EspressoHouse.

Espresso House

Det är lätt att hitta en egen vrå i den sköna atmosfären på Espresso House. Kika in på en fika eller lättare lunch. Här serveras högkvalitativt kaffe, bakverk och bröd bakat i eget bageri samt sallader och mat i en härlig miljö. Espresso House har passionerade baristor som alla brinner för kaffe och delar samma vision; att ge dig världens bästa kaffeupplevelse! Fika på Espresso House.

 

Burkar med kakor.

MAJO Mat & Möten

Mitt i centrum i Gallerian med glas från golv till tak sitter du i ljus och skön miljö på MAJO. Värmer höstsolen riktigt mycket kan du till och med sitta utmed väggen och ta fikan i friska luften. Här hittar du smarrig fika såväl som vällagad lunch. Testa trendiga poké bowl, sallader, dagens husman, nybakade kanelbullar eller kör på hälsofika bakat utan raffinerat socker, gluten eller laktos. Barnmeny finns också. Fika på MAJO.

Fler tips:
Här hittar du fler matställen i Falkenberg

Relaterat

Vill du få fler tips från Falkenberg?

Varje månad tipsar vi om evenemang och händelser. Du får också sköna utflyktstips till Falkenbergs smultronställen. Så häng med!

Namn

Din e-post
Lämna följande fält tomt
Jag samtycker till behandling av mina personuppgifter