Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att surfa vidare accepterar du dessa cookies.

5 mysiga fik i Falkenberg

Nu är hösten här med besked. Då sätter du enkelt guldkant på tillvaron genom att unna dig en riktigt lång fika tillsammans med en god vän. Ge dig ut i rusket och dyk in i trivsamma miljöer på stadens olika caféer. Här är fem tips:


Kaffe och tårta på assiett.

Stålboms

Ett av Falkenbergs äldsta konditorier har vuxit till något mycket mer. Stålboms är konditori, bageri, café, lunchservering och musikscen. Livet är för kort för att inte unna sig en lång fika. Så tycker man på Stålboms konditori och visst har de rätt. Det är lätt att bli sittandes länge i den charmiga miljön. Här finns inget wifi - att prata med varandra är en direkt uppmaning! Stålboms är med på den ärofyllda listan White guide. Fika på Stålboms.

 

Borgmästargården

I den gamla borgmästarvillan drivs idag café och konditori. Ta en kaffe och macka i farten eller sitt ner i lugn och ro och njut av smörrebröd på danskt rågbröd, varma mackor på levainbröd eller dagens sallad. Här finns också massor av godsaker och klassiskt vetebröd. I köket kombineras traditionellt hantverk med nytänkande. Frukosten här är något alldeles extra. Och miljön är en fröjd för ögat. Borgmästargården är också listad i White guide.
Fika på Borgmästargården.


Falkmanska caféet

I ett av Falkenbergs äldsta byggnader, byggt på 1700-talet, hittar du mysiga Falkmanska caféet. I en hemtrevlig, gammaldags och charmig miljö kan du mumsa på goda hemlagade bakverk eller njuta av god hemlagad lunch.
Fika på Falkmanska caféet.


Inredning på café Charleston. 

Charleston & Kaffe

I det snart 200 år gamla huset på Storgatan hittar du Charleston & kaffe. Här serveras belgiska våfflor med kärlek och tillbehör av alla de slag och ett fantastiskt gott kaffe! Inredningen är en mix av gamla möbler och atmosfären andas coffee shop i Brooklyn. Fyrfota vänner är också välkomna. Fika på Charleston & Kaffe.


eko-LOGISKT konceptcafé & vänner

Söker du efter en hälsosam fika är eko-LOGISKT caféet för dig. Här kan du njuta av rawfoodbakelser eller en näringsrik lunch. Råvarorna är alltid eko-logiska och i mesta möjliga mån närproducerade på gårdarna i Halland. Allt i hälsocaféet är växtbaserat och lagat från grunden med kärlek. Fika på eko-LOGISKT konceptcafé & vänner.

Fler tips:
Här hittar du fler matställen i Falkenberg

Relaterat

Vill du få fler tips från Falkenberg?

Varje månad tipsar vi om evenemang och händelser. Du får också sköna utflyktstips till Falkenbergs smultronställen. Så häng med!

Namn

Din e-post
Lämna följande fält tomt
Jag samtycker till behandling av mina personuppgifter