Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att surfa vidare accepterar du dessa cookies.

10 Instagramplatser i FBG

I Falkenberg finns otroligt mycket fint att fånga med kameran. Allt från pittoreska gator till vackra utsiktsplatser, promenadstråk och naturreservat. Här hittar du tio fotovänliga vyer och platser att sätta upp på din "att-fota-lista".


Morups tånge fy med ett hav av trift framför.

Morups Tånge

Morups Tånge är ett av Falkenbergs populäraste naturreservat. En vacker och djurrik plats strax söder om Glommen. Hit kommer både fåglar och människor för att rasta och njuta av naturen. Ta med dig fikakorgen och knäpp några fantastiska bilder vid fyren med havet som bakgrund. Eller kom hit på våren när triften blommar och fånga det magiska blomsterhavet.

Tullbron i soluppgång.

Tullbron

Över Ätran tornar Sveriges vackraste stenbro upp sig och står där tryggt, oavsett vattennivå och virvlande strömmar. Ta en bild med Falkenbergs mest kända byggnadsverk Tullbron.

kullerstensgata med gamla hus

Gamla Stan

En promenad över kullerstensgatorna i Gamla stan är ett måste för varje fotosugen falkenbergsbesökare. Charmig som få har den fått bevara sina sneda och vinda trähus, sin medeltida kyrka, det väldoftande rosariet och sädesmagasinet som inrymmer RIAN Designmuseum. Massor av fina miljöer helt enkelt!

doktorspromenaden i höstfärger.

Doktorspromenaden

Den populära Doktorspromenaden runt Ätran älskas av så väl falkenbergare som besökare. Den ca 2 km långa promenaden bjuder på forsande vatten, vadande fiskare, ett gäng fåglar och vackra speglingar av träden. Här är det inte svårt att få till den perfekta bilden.

Skrea Brygga i vinterskrud.

Bryggan

Träbryggan på Skrea Strand är ett kärt landmärke i Falkenberg. Ta dig dit en tidig morgon för att fånga solens första strålar för dagen, eller varför inte dagens sista?

Ätran med skog på båda sidor.

Hallands vackraste väg

Från Askome till Gällared slingrar sig Hallands vackraste väg som följer skog och sjö på ett alldeles unikt sätt.
Att färdas på den här vägen är en naturupplevelse. Ta med fikakorgen och stanna till vid något av alla picknickställen som finns utmed vägen.

Vy över staden från strandpromenaden.

Strandpromenaden

Ta Strandpromenaden från centrum ner till Skrea strand. På vägen kan du njuta av flera vackra vyer över Falkenbergs skyline. Ett tips är att gå här när det skymmer och stadens ljus tänds och speglas i Ätran.

Yngeredsforsen

Yngeredsforsen - Döda fallen

Yngeredsforsen är ett fascinerande utflyktsmål. Mitt i den vackra naturen finns det massor att upptäcka och lära om Ätran och dess kraftverkshistoria. Ibland brusar vattnet, ibland är fallet "dött". Lika fascinernade vilket som, en stor Instagram-favorit!

Vy från smörkullen.

Smörkullen

Smörkullen är en fantastisk utsiktsplats. När du står på toppen så är du 52 meter över havet och har en magnifik utsikt över Falkenberg. Ett måste på foto-listan.

Rådhustorget

Rådhustorget

Mitt i stadens hjärta hittar du det kullerstenstäckta Rådhustorget med äldre och nyare arkitektur i skön kombination. Stadshuset ritades av Lennart Tham och stod klart 1960. Rådhuset är från 1826. På torget hittar du flera konstverk som är värda en bild. Stadshuset med torg och omgivning är idag förklarat som byggnadsminne.

 

Fler tips och massor av härliga FBG-bilder hittar du på instagramkontot @fbg_falkenberglänk till annan webbplats
Tagga oss gärna eller använd hashtaggar som #falkenberg och #fbgfalkenberg

Ett flöde med 9 bilder från instagram.

Relaterat

Vill du få fler tips från Falkenberg?

Varje månad tipsar vi om evenemang och händelser. Du får också sköna utflyktstips till Falkenbergs smultronställen. Så häng med!

Namn

Din e-post
Lämna följande fält tomt
Jag samtycker till behandling av mina personuppgifter