Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att surfa vidare accepterar du dessa cookies.

Vernissage Smyckoteket

Snart kan Rian designmuseums besökare låna med sig ett smycke hem. Grundtanken är att det ska vara lika lätt att låna ett smycke som att låna en bok på biblioteket. Smyckoteket kommer innehålla ett tjugotal smycken av moderna och samtida smyckekonstnärer, både svenska och utländska, med en stor bredd i uttryck och material.


Tider

Tider för evenemanget

Datum

Tid

19 oktober

12.00-16.00

Priser

Evenemangets priser

Kategori

Pris

Vuxen från 19 år = årskort

50 kr


Om vernissaget

Med Smyckoteket vill museet göra smyckekonsten mer tillgänglig. Fler ska få möjlighet att bära, lära känna och interagera med smyckekonstnärernas verk. Projektet är en del av det regionala utvecklingsprojekt som Rian designmuseum driver 2018-2021 med stöd av Statens kulturråd. Inför starten av låneverksamheten, som planeras till början av 2020, visas de hittills inköpta smyckena i en utställning i projektrummet.

I samband med vernissagen 19 oktober kommer den danska duon Makers Move till Falkenberg med sin mobila smyckeworkshop och smyckekonstnären Jelizaveta Suska demonstrerar hur man med ett par virtual reality-glasögon kan uppleva hennes smycken som ett landskap att ströva omkring i. Dagarna innan vernissagen dyker också det nomadiska smyckegalleriet JAAG, Jewellery As A Guest, upp på några ställen i Falkenberg. JAAG drivs av smyckekonstnären Gunilla Grahn och har formen av informella visningar av smycken för mindre grupper i både privata och offentliga miljöer.

Invigningstal kl. 13 av Georgia Ferris, ordförande för Kultur-, fritids- och tekniknämnden i Falkenberg.

 

Hitta hit

  1. Skepparesträtet 2, Falkenberg

Andra evenemang