Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att surfa vidare accepterar du dessa cookies.

The most human

Vår relation till robotar har förändrats radikalt de senaste åren. De utför mer och mer uppgifter åt oss och tar allt större plats i samhället, från att utgöra sällskap på äldreboenden till att ingå i konstprojekt – men var går egentligen gränsen innan de blir mänskliga?


Tider

Tider för evenemanget

Datum

Tid

21 november

19.00

Priser

Evenemangets priser

Kategori

Pris

Vuxen

175 kr

Barn/ungdom t.o.m 25 år

75 kr

Pensionär från 65 år

75 kr


Om föreställningen

Ludvig Daae är en norsk mänsklig dansare som är uppväxt i Norge och Alex är en humanoid robotdansare som växt upp hos IDA på Linköpings Universitet. Ledda av koreografen Robin Jonsson presenteras de jämställt men utefter sina egna unika förutsättningar i ett verk som undersöker vad som är mänskligt, vad som är närvaro och vad som är autenticitet.

The Most Human bygger vidare på Robins tidigare projekt där virtuella kroppar från tv-spel simuleras av mänskliga dansare. Sinnen, rörelse, natur, tillhörighet och populärkultur är återkommande teman i Robins Jonssons verk.

Robin Jonsson turnerade med Dansnät Sverige 2010 med föreställningen I believe I can see the future och Ludvig Daae turnerade 2014 med sin föreställning MM och 2017 med föreställningen Hyperfruit. Det är första gången som roboten Alex turnerar med Dansnät Sverige.

Praktisk info

Onumrerade sittplatser i Falkhallens blackbox. Vid denna föreställningen sitter även publiken på scenen.
Insläpp ca 10 min innan start.
Längd: 45 min
Rullstols- samt ledsagarplatser bokas via Falkenbergs Turistinformation på telefon 0346-88 61 01.
Begränsat antal platser.


Hitta hit

  1. Nyhemsplan 1, Falkenberg

Andra evenemang