Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att surfa vidare accepterar du dessa cookies.

Solitude – Anna Öberg

Med stark förankring i den folkliga traditionen, placerad i samtiden och med utblick i något nytt skapar Anna Öberg en föreställning tillsammans med Dansnät Sverige.


Tider

Tider för evenemanget

Datum

Tid

9 oktober

19.00

Priser

Evenemangets priser

Kategori

Pris

Vuxen

175 kr

Barn/ungdom t.o.m 25 år

75 kr

Pensionär från 65 år

75 kr


Om föreställningen

”Jag tänker på Solitude som olika tillstånd av puls och rytm. Puls som hörs, syns och känns. Puls som förför och förgör, förenar och skapar mening men också tvingar oss till likformighet och utsätter oss för risken att falla ur. Kontraster av samhörighet och ensamhet – jag skulle vilja dela dessa ytterligheter med publiken.” – Anna Öberg

Solitude är ett verk som berör konflikten mellan kollektiv och individ i ett samhälle där människan uppmanas till oberoende men samtidigt går under av ensamhet. Med puls och rytm som drivkraft skapar fyra dansare samt två av Sveriges mest välrenommerade folkmusiker en föreställning med både groove och vibration.

Om Anna Öberg

Samspelet mellan dans och musik löper som en röd tråd genom Anna Öbergs koreografiska arbete och hon har rönt stor uppmärksamhet för sitt nyskapande förhållningssätt, både inom och utanför genren. Redan 2012 turnerade hennes soloföreställning Spår med Dansnät Sverige. Tre år senare tog hon som den första folkdansaren någonsin sin masterexamen i koreografi vid DOCH (Dans- och cirkushögskolan) och 2017 tilldelades Anna det nyinstiftade priset Årets Dans på Folk- och världsmusikgalan.

Praktisk info

Onumrerade sittplatser i Falkhallens blackbox. Insläpp ca 10 min innan start.
Längd: 60 min
Rullstols- samt ledsagarplatser bokas via Falkenbergs Turistinformation på telefon 0346-88 61 01.


Hitta hit

  1. Nyhemsplan 1, Falkenberg

Andra evenemang