Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att surfa vidare accepterar du dessa cookies.

Smaka på Kattegattleden - Falkenbergsrundan

Sista helgen i maj sker spännande smakupplevelser utmed hela Kattegattleden. Härliga smak- och cykelrundor arrangeras med stopp vid gårdsbutiker, caféer och småskaliga mat- och dryckeshantverkare. Ett perfekt sätt att njuta av vad årstiden och närområdet har att erbjuda. Här kan du läsa mer om Falkenbergsrundan.


Tider

Tider för evenemanget

Datum

Tid

25 maj

9.00-14.00

25 maj

10.00-15.00

25 maj

11.00-16.00

25 maj

12.00-17.00

25 maj

13.00-18.00

Priser

Evenemangets priser

Kategori

Pris

Ordinarie

595 kr


Falkenbergsrundan

Häng med på en cykeltur i behagligt tempo med välmående i fokus. Vi färdas genom ett härligt saltstänkt landskap. Havet är alltid nära men vi tar oss också fram längs grönskande åkrar och ängar. Du kommer få smaka på några av Falkenbergs alla närproducerade och förädlade godsaker. Som ost, pizza, choklad, kaffe och annan smarrig dryck, allt inramat av nya vänner och sköna miljöer.

Praktisk info

 • Det finns tre starttider att välja på från kl. 9.00-11.00
 • Tolv deltagare per tid
 • Rundan tar fem timmar
 • Start och mål sker på Falkenberg Strandbad. Karta och mer information fås på plats. 

Våra stopp:

Skrea Ost

Skrea Ost är ett gårdsmejeri där du kan tappa upp ohomogeniserad mjölk i glasflaska, köpa yoghurt i lösvikt och välja bland ett fantastiskt utbud av ostar; hårdost, mjukost, kittost, mögelost, grillost och färskost. Alla produkter är KRAV-certifierade och görs på granngården Kullsgärdes ekologiska mjölk. På vårt stopp kommer vi få en guidad tur av Monica Bondesson och såklart kommer vi få provsmaka ett gäng med goda ostar.

Ostar på fat

Prostens Pizza

På Skrea Backe, just vid sitt eget hus, huserar Lisa Lemke och Marcus Nordgren. De älskar att göra pizza och de gör det på sitt eget sätt, på bra lokala råvaror och massor av kärlek. Pizzorna är i romersk stil och gräddas i vedeldad ugn och avnjuts i trädgården eller den charmiga lilla restaurangen. När vi anländer slår vi oss ner i växthuset och här bjuds på alkoholfri dryck och grunderna till hur du lyckas med pizzan där hemma. Turbo-kurs helt enkelt!. Sedan äter vi försvinnande goda pizza slices i olika smaker inne på pizzerian.

pizza.

Båta Kåsan

Nästa stopp gör vi vid en avskild bit av kusten, här har vi havet och stranden för oss själva. Nästan. Henrik från Suseå Choklad och Daniel från Slöinge Kafferosteri kommer möta oss här och bjuda på en kaffe- och chokladprovning som garanterat kommer göra dina smaklökar lyckliga.

 • Mer om Suseå Choklad
  Mitt i Falkenberg finns ett mecka för chokladälskare. I den egna produktionen görs praliner av utsökt choklad i en mängd spännande smaker. Dessa godbitar köper du i butiken på Storgatan och här finns också delikatesser från andra lokala producenter.
 • Mer om Slöinge Kaffe
  Slöinge Kafferosteri är ett så kallat mikrorosteri som endast rostar specialkaffe. Här handlar du inte bara en böna eller malet kaffe. Här handlar du också med gott samvete. Nästan allt kaffe är ekologiskt odlat och kommer till Falkenberg med så få mellanhänder som möjligt. I sortimentet finns även omsorgsfullt framtagna teer och kombucha.

Falkenberg Strandbad

Falkenberg Strandbad har havet som granne och i detta fantastiska hotell och spa finns inte mindre än tre restauranger. Vårt sista stopp blir en After Bike just här, i denna sköna miljö. Här varvar vi ner, umgås och pratar en stund om dagens upplevelser. Du blir bjuden på ett svalkande glas och är du mer hungrig är det bara att fortsätta till restaurangen.

Glas bärs fram av servitris.

Hitta hit

 1. Start: Falkenberg Strandbad, Havsbadsallén 2a

Andra evenemang