Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att surfa vidare accepterar du dessa cookies.

Smaka på Falkenberg - norra rundan

Upplev en smakrik cykeltur i lugnt tempo från Falkenbergs centrum, längs havet och vidare till trakterna runt Olofsbo och Glommen. Längs vägen stannar du hos några av alla de mat- och dryckesentreprenörer som tillsammans har satt Falkenberg på Sveriges matkarta. Du får höra deras berättelser samtidigt som får smaka på unika produkter och ta del av deras bästa recept.


Tider

Tider för evenemanget

Datum

Tid

19 september

9.30

19 september

10.00

19 september

10.30

19 september

11.00

19 september

11.30

Priser

Evenemangets priser

Kategori

Pris

Vuxen

575 kr


Stopp längs Smaka på Falkenberg - norra rundan

Start/mål Åsikten

Vi samlas på den vackra plasten Åsikten som ligger precis vid Tullbrons fäste och den brusande Ätran (och vid entrén till Grand Hotel och Harrys Falkenberg). Här finns cykel att hämta ut om du hyrt en. Du får all info och karta som du behöver för din tur.

1. Sia Glasscafé

Som första stopp, bara ett stenkast från starten rullar du förbi glasscafét på Rörbecksplatsen. SIA Glass är Sveriges äldsta familjeföretag med hjärtat i Slöinge. Här görs alltid gräddglass av färsk grädde från tre svenska gårdar, inklusive den egna Berte Gård, alltid med råvaror av högsta kvalitet. På dagens första stopp blir det ett par kulor glass med tillbehör för att få god energi inför cykelturen norrut upp mot Glommen.

2. Gårdsbutik Thuresson

Från Falkenbergs centrum är du snart på den prisbelönta Kattegattleden och följer den norrut. Strax innan Glommen viker turen av inåt landet till dagens andra stopp. Gårdsbutik Thuresson är ett riktigt paradis för köttälskare. Här kan du handla från Hallands största köttdisk som är fylld med närproducerat kött från gårdarna runt omkring. Här finns även egentillverkade charkdelikatesser, ostar färdigmat från eget kök, catering, närodlade grönsaker och mycket mer. Utanför butiken träffar du ullgrisarna som bökar omkring i hagen. Du blir bjuden på smakupplevelser från några av gårdsbutikens härliga delikatesser. Jeanette och Pierre berättar om hemligheten bakom att lyckas med en gårdsbutik mitt ute på landet. De delar också med sig av sina bästa grilltips!

3. Hule trädgård och musteri

Nu är det inte långt till nästa stopp nämligen Hule Trädgård och Musteri, en småskalig odlare av ätbart och blommor i en gammal handelsträdgård. På höstkvisten öppnar de sitt gårdsmusteri där äpplen förvandlas till ljuvlig äppelmust. Det är just äppelmust du kommer att få smaka här och du får också chans att strosa runt i äppelträdgården och gårdens mysiga växthus en stund.

4. Flip Flop Beach Bar and Rooms

Turen går vidare från Glommen till Olofsbo på den vackra Fyrleden. På stranden i Olofsbo ligger Flip Flop Beach Bar and Rooms, närmre havet går inte komma! Här bjuds det på ett matigare stopp där det också finns möjlighet att köpa till alkoholhaltig dryck.

5. Agerörs Kustbryggeri

Efter en väldigt vacker etapp från Glommen mot Olofsbo, på den så kallade Fyrleden, kommer du åter ut på Kattegattleden och nästa stopp är på Agerörs Kustbryggeri, ett hantverksbryggeri med fokus på god öl och bra råvaror. Bryggningen sker utan tidspress, för bästa resultat. Här får du träffa Per och han kommer att berätta om processen och självklart får du också provsmakna öl. Allmänt ölprat är också något som alltid går hem på det här stoppet.

6. Suseå Choklad

Tillbaka i stan hälsar vi på oss Suseå Choklad som har en småskalig tillverkning av praliner, kolor och konfektyr. Här blir det en presentation av Suseå Choklad och du får förstås provsmaka choklad och några av deras praliner.

7. Harrys

Så är du tillbaka i Falkenberg och precis där starten gick är det nu avslutning i form av en gemensam After Bike på Harrys. Ta en öl, eller annan dryck (1 st dryckesbiljett ingår) och sträck ut benen. Häng kvar så länge du vill!

Bra att veta

Start & Mål: Åsikten, Ågatan vid Tullbron (mot Harrys Falkenberg). Obs! Begränsat antal platser per starttid.

Cykling: Rutten är ca 30 km. Tidsåtgång beräknas till ca sex timmar men varierar klart beroende på cykeltempo och hur länge en stannar på stoppen. Till stor del går rundorna på avgränsade cykelbanor, men det förekommer också partier på lite större vägar men med mindre trafik.

Tips: Det kommer att finnas många läckerheter att handla under vägen så tag gärna med rejäl cykelkorg och kylväska.

Hyra cykel: Bokas direkt på www.rentabikehalmstad.selänk till annan webbplats och levereras till start och lämnas vid mål. Finns flertalet olika modeller, från 250 kr. Utkörningsavgiften ingår i biljettpriset.

Pris 575:-/person. I priset ingår sju stopp med berättelser om lokalt mathantverk. Smakprovning blir det på de olika ställena varav ett är ett lunchstopp. Under dagen finns specialerbjudanden framtagna liksom olika tävlingar.

Arrangör: Villa Surf Gardenlänk till annan webbplats

Smaka på Kattegattleden: Smaka på Falkenberg är en del av Smaka på Kattegattledenlänk till annan webbplats som är ett härligt sätt att upptäcka en av Europas finaste cykelleder.

Reservation för ändringar.


Hitta hit

  1. Åsikten, vid Tullbrons fäste

Andra evenemang