Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att surfa vidare accepterar du dessa cookies.

Rod Melancon

Sprungen ur Louisianas träskmarker, med djävulen i hälarna och rötterna hos Hank Williams, tar Rod Melancon ett rejält grabbatag om en hänförd publik som älskar både vinden från 50-talets rock n´roll i håret, och en djupare titt i backspegeln, på motorvägen in i framtiden.


Tider

Tider för evenemanget

Datum

Tid

3 maj

21.00

Priser

Evenemangets priser

Kategori

Pris

Ordinarie

200 kr

Medlemmar

150 kr


Om Rod Melancon

I februari 2018 turnerade Louisiana-sonen Rod Melancon för första gången genom ett snötäckt Skandinavien. Förbluffad över snön och kylan men även över det varma mottagandet han fick av publiken. Sedan dess har han spelat in ett nytt album, hans låt "I Wanna Go For A Ride" har figurerat i en stor TV- reklamkampanj och han har spelat flitigt över hela USA. Men kärlekshistorien med publiken här lever i högsta grad och i april 2019 är Rod Melancon tillbaka i ett, förhoppningsvis snöfritt, Skandinavien.

Melancon är stundvis en lågmäld berättare i samma tradition som Cash och Kristofferson, för att i nästa sekund falla tillbaka i rollen av ung man med beslöjad blick, som drömmer om det alla män vill ha; A Redhead. Just den låten finns med på albumet "Southern Gothic". 

Det är hans andra album, och redan höjt till skyarna av alla som älskar riktigt välbyggda låtar med en botten av varierande element, honky-tonk, country och riktig hederlig no-nonsens rock.

Det är i sydstaternas mörka historia han hämtar många av sina melodier. Han säger sig vilja ge en annan bild än den stereotypa av sitt älskade Södern och visa att rasism och orättvisor, korruption och hyckleri är något som hör hemma i det förflutna.

Det finns så mycket berättelser i musiken, så mycket lidande, så mycket skönhet mitt i svärtan. Allt detta tar han med sig när han kommer på sin turné i Skandinavien.

 

Tips

Köp medlemskap på granstigen.selänk till annan webbplats (150:-/år) så får du köpa biljett med med rabatt.

Hitta hit

  1. Ågatan 23, Falkenberg


Andra evenemang