Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att surfa vidare accepterar du dessa cookies.

Nisse Hellberg Band

En ren, oförfalskad kärlek till musik. Till svängig rythm’n’ blues, skitig garagerock, rå blues och självhäftande poprefränger. Det är det fundament på vilket Nisse Hellbergs trettio år långa karriär vilar.


Tider

Tider för evenemanget

Datum

Tid

24 oktober

21.00

Priser

Evenemangets priser

Kategori

Pris

Entré

485 kr


Om evenemanget

Nils "Nisse" Hellberg, född 1959 i Limhamn i Malmö, kompositör och textförfattare, mest känd som sångare, gitarrist och frontman i bandet Wilmer X.

Efter att ha frontat Wilmer X, ett av landets mest älskade band, i många år gick Nisse hellberg solo med plattan ”Snackbar Blues” 2006. Succén lät heller inte vänta på sig och solodebuten sålde 30 000 exemplar, låg ett halvår på albumlistan och belönades med en guldskiva. Därtill placerade sig låten ”Tufft jobb” stadigt på Svensktoppen. Tio år senare har Nisse släppt en utmärkt svit album som understrykit att det som började som pausunderhållning medan Wilmer X låg på is kommit att blivit en ny, kreativ guldålder för den skånska bluesens mästare.

Sedan Wilmer X pausade och solokarriären tog fart för tio år sedan har Nisse Hellbergs musik varit influerad av country, men det är först nu som vi fått ta del av ett renodlat countryalbum på svenska. November 2016 släppte Nisse Hellberg sitt åttonde soloalbum "Vägen västerut" som klättrade redan första veckan in på en tredje plats på Sverigetopplistan. Albumet har hyllats på bred front och publiktrycket på de två releasegigen på Folk å Rock i Malmö ledde till publikrekord. Albumet följdes upp med turné våren och sommaren 2017.

2018 och 2019 turnérade Nisse med Wilmer X. Utsålda hus och ett stort intresse med rekordpublik på många ställen. 40 års jubileum fick oanat tryck vilket gjorde att man spelade vidare under 2019.

Våren 2020 kommer ett helt nytt album. Många är nyfikna vilken väg han väljer nu.
Kvällen inleds med Falkenbergs egen Samuel Nilsson och hans band, en lovande rockmusiker.

Arrangör: Omca Musik Falkenberg

Hitta hit

  1. Ågatan 23, Falkenberg

Andra evenemang