Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att surfa vidare accepterar du dessa cookies.

Konsertföreningen: Duo Klakimara

Två av Sveriges mest namnkunniga musiker strålar här samman i en duo där de skapar nya klangvärldar i ett program som hyllar det stora i det lilla. J. S Bach, John Cage och John Adams är hörnstenar i den spännande repertoaren.


Tider

Tider för evenemanget

Datum

Tid

15 oktober

15.00

Priser

Evenemangets priser

Kategori

Pris

Ordinarie

170 kr

Medlem

120 kr

Skolungdom

30 kr


Mer om konserten:

Med sin virtousa teknik är Mika Takehara en av de mest framstående solisterna inom slagverk och marimba. Efter sin solistdebut med ensemblen Kroumata har hon framgångsrikt framträtt nationellt och internationellt med orkestrar som Berliner, Dresden, Lucern, Helsingfors, Göteborg och Stockholms Filharmoniker. Mika har också utvecklat en egen mental och tekniskt balanserad scenmetod som uppmärksammats av Scenkonstmuseet och förärats en egen utställning. I samband med en dansföreställning tillsammans med Virpi Pahkinen debuterade Mika som kompositör med ett verk för soloslagverk och elektronmusik. Höjdpunkter under 2020 är uruppförande av Johannes Janssons marimbakonsert tillsammans med Göteborgs Symfoniker. Mika är just nu aktuell med soloskivan "Silence".

Med sin innerliga ton har Klara Hellgren sedan sin solistdebut tillsammans Kungliga Filharmoniska Orkestern i Stockholm etablerat sig som en av de mest spännande och efterfrågade kammarmusikerna i sin generation. Idag är hon drivande i flera solistiska och kammarmusikaliska projekt och syns ofta i uppdrag som konsertmästare i landets stora orkestrar. Klara är anställd som violinist i den renommerade stråkkvintetten "Uppsala Kammarsolister". Förutom sin kammarmusikserie i Uppsala Konserthus turnérar ensemblen regelbundet, både i Sverige och utomlands. 2016 gav Klara ut skivan ”Dances of sorrow” – J.S. Bach, Partita No 2 in D-minor. Under 2021 kan man höra Klara som solist i Peteris Vasks violinkonsert "Distant light" med bl.a. Uppsala Kammarorkester den 11 februari.

Klara och Mika är två av Sveriges mest namnkunniga musiker som här strålat samman i en duo där de skapar nya klangvärldar i ett program som hyllar det stora i det lilla. Här i form av en ensam violin eller enstaka toner i oändliga mönster och variationer.

Praktisk info:

Onumrerade sittplatser i Argussalen.
Evenemangets längd: ca 2 h inkl. paus. I pausen finns det möjlighet att köpa fika.

Vid köp av medlemsbiljett skall medlemskort uppvisas i entrén tillsammans med biljetten.

Rullstols- samt ledsagarplatser bokas via Falkenbergs Turistinformation på telefon 0346-88 61 01.

Arrangör: Falkenbergs Konsertförening

Hitta hit

  1. Holgersgatan 7, Falkenberg

Andra evenemang