Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att surfa vidare accepterar du dessa cookies.

Falkenbergs Matdagar

Falkenbergs Matdagar är en fest, en hyllning, ett möte, en upplevelse, en gemenskap, ett nörderi, en helg av njutning och kunskap, av kärlek och passion för mat. Välkommen!


Tider

Tider för evenemanget

Datum

Tid

6 september

12.00-22.00

7 september

11.00-20.00


Om Falkenbergs Matdagar

Den 6-7 september kommer Falkenbergs innerstad för tredje året förvandlas till ett myllrande mecka av mat, dryck, musik och ett förbaskat trevligt möte mellan ung och gammal, kock och gäst, grannen och nykomlingen. Detta händer:

Skafferifesten
Grabba tag i provsmakningsgaffeln och res runt i vår underbara trakt utan att behöva gå längre än runt det bubblande Rådhustorget – för hela traktens mat har kommit hit! Här kommer finnas gott om plats i ett stort tält för alla som vill slå sig ner för att njuta av mat och dryck. Från scenenerna kommer kockar, producenter, förädlare och matentreprenörer dela med sig av både kunskap och smakupplevelser under ledning av våra grymma konferencierer.

Kockscenen
På Kockscenen kommer rafflande dueller att utspela sig. Här utmanas falkenbergskockar av kockar från välkända restauranger och offentliga måltider från andra delar av Halland. Till varje duell har kocken med sig en råvarukasse som är fylld med deras specialitéer. Väl på scen kommer lotten avgöra om de får laga mat från den egna eller motståndarens råvarukasse. Varje duell kommer även få en tilldelad lokal råvara som ska stå extra mycket i fokus och lyfter våra kära producenter som kämpar varje dag för att vi andra ska få bra mat på bordet. Självklart är det publiken som kommer smaka av det som levereras från scen och bedöma vem som lyckats bäst!

Kunskapsscenen
Här ska du hänga som vill höra allt om mat; matproduktion, permakulturer, värdskap, ystning, fermentering, styckning och massa mer. Lär dig mer om livsmedelsproduktion och om Falkenbergs mer eller mindre hemliga matunikiteter. Kom och inspireras till eget matskapande!

Handla & Möt
Strosa på en myllrande, doftande och dignande matmarknad där du kan handla lokala produkter direkt från flera av de duktiga mataktörerna i Falkenbergs Skafferi. Nygatan kommer kantas av nygräddat bröd, nyskördade grönsaker, ljuvliga praliner, nyrostat kaffe och massor av andra härligheter.

Skaffeributiken
Under Falkenbergs Matdagar kommer du kunna handla för tillfället och säsongen unika råvaror som kött, fisk, grönt, sött, bakat, ystat, syrat och saltat. Helt enkelt fantastiska lokala råvaror från hela Halland i en färsk och frodig pop-up butik, i år större än någonsin.

Barnens Torg
Här kommer både stora och små traktorer samsas med kalvar och andra aktiviteter för barnen; gör smaktest, bli diskbänksbonde och gå tipspromenad. Här finns också en matservering som kommer falla våra små besökare i smaken. Helt enkelt ett skönt häng inramat av trevligheter för kids i alla åldrar.

Program 2019
Hela programmet hittar du så småningom på falkenbergsskafferi.selänk till annan webbplats

Hitta hit

  1. Rådhustorget, Falkenberg

Andra evenemang