Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att surfa vidare accepterar du dessa cookies.

Dave Alvin & Jimmie Dale Gilmore with the Guilty Ones

Förvänta dig två strålande sångare, en massa bra låtar, härliga skrönor men framför allt en elektrisk, energiladdad show med två av den amerikanska rotmusikens största!


Tider

Tider för evenemanget

Datum

Tid

25 oktober

21.00

Priser

Evenemangets priser

Kategori

Pris

Ordinarie

250 kr

Medlemmar

200 kr


Om Dave Alvin & Jimmie Dale Gilmore

Rootsy-legendarerna Dave Alvin och Jimmie Dale Gilmore har varit vänner i 30 år, men det var helt nyligen de kom på att de aldrig skapat musik tillsammans. Så för två år sedan bestämde de sig för att göra något åt den saken och började skriva låtar och sjunga tillsammans. 2018 släpptes det gemensamma albumet "Downey to Lubbock" och sedan dess har herrarna turnerat flitigt i USA. Nu kan vi berätta att Dave Alvin & Jimmie Dale Gilmore med band kommer till Sverige för en kort turné!

Texas-födde Gilmore har två gånger utnämnts till 'Country Artist of the Year' av ansedda Rolling Stone. Han var med i mytomspunna The Flatlanders och har även gjort en rad hyllade soloalbum. Och han hade inte minst en roll som bowlingspelare i bröderna Cohens kultklassiker The Big Lebowski.

Dave Alvin kommer från Kalifornien och gjorde sig ett namn i The Blasters. Efter tiden med The Blasters har Alvin gjort en rad fina soloplattor där han visat sig behärska rotmusikens alla varianter, från country och blues till svettig rock 'n' roll.

För att backa upp releasen av "Downey to Lubbock" gav sig Dave och Jimmie ut på turné med band och det visade sig att de tyckte det var så kul att de fortsatte även i år.

Tips

Köp medlemskap på granstigen.selänk till annan webbplats (150:-/år) så får du köpa biljett med rabatt.

Hitta hit

  1. Ågatan 23, Falkenberg


Andra evenemang