Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att surfa vidare accepterar du dessa cookies.

Cordovas & Joe Nolan

Det finns folk som hävdar att Cordovas är världens bästa band. Och det är inte omöjligt att de faktiskt har rätt. Varje gång en upplever Cordovas förbluffas man av den rastlösa energin, samspelet och viljan att skapa musik som förenar medvetenhet om tradition med ständig oförutsägbarhet och precision med improvisation.


Tider

Tider för evenemanget

Datum

Tid

15 mars

19.00

Priser

Evenemangets priser

Kategori

Pris

Ordinarie

200 kr

Medlemmar

150 kr


Om Cordovas

Med nya, starka plattan "That Santa Fe Channel" i bagaget återvänder Cordovas till Skandinavien i mars 2019, efterlängtade av många! Med låtar som går direkt på knock och en stämsång man inte hört sedan 70-talet släppte "projektet" Cordovas en skiva helt själva 2012, som få fick höra och ännu färre fick se live. De tusen skivorna som trycktes sålde slut omedelbart på den en enda turné bandet genomförde och vi var en hel del nyförälskade fans som med sorg förstod att det nya favoritbandet egentligen inte finns och att det förmodligen aldrig kommer bli ett band som man kan få uppleva och följa.

Men så helt plötsligt börjar ett rykte spridas om att det är ett Cordovas ute på de amerikanska vägarna, som är helt hysteriskt bra och som vi bara måste lyssna in. Det visar sig att den tre år långa trädan bara har varit den tid som det musikaliska geniet och bandets ledare Joe Firstman behövt för att kunna bygga vidare och slutföra visionen om att skapa världens bästa band.

Den slutsålda debutplattan trycktes upp på nytt och gavs ut i Europa 2017. Pressen och publiken jublade och sedan dess har Cordovas kört på med full styrka. Ett band som är i ständigt utveckling, som trots unisona hyllningskörer vägrar slå sig till ro. I Cordovas finns en samling starka personligheter som på något sätt lyckas förenas i ett urstarkt kollektiv. Briljanta solon finns det utrymme för bara om det stärker helheten och flummiga, improviserade instrumentalpartier kan man kosta på sig om de tillför något till grupparbetet. Cordovas är en väloljad maskin som hittat en underbar balans mellan precision och galenskap.

Tips

Köp medlemskap på granstigen.selänk till annan webbplats (150:-/år) så får du köpa biljett med med rabatt.

Hitta hit

  1. Ågatan 23, Falkenberg


Andra evenemang